Een CAL - wat is dat nu eigenlijk? De Knotten Fourtune CAL2017

2 reacties

De sneak peek van kussen 3 van de Knotten Fourtune CAL2017.

Een CAL staat voor Crochet ALong, oftewel haak mee. Er wordt dan elke week een deel van het patroon van een project (meestal is het een deken) gepubliceerd en het is het leukste als er zoveel mogelijk mensen meehaken voor het groepsgevoel en het gevoel 'let's do this'.

Knotten heeft deze keer gekozen voor een flexibele CAL en die geheel tunisch wordt gehaakt - lees uitgebreider hoe en wat hier: Knotten Fourtune CAL2017. Je kunt van onze CAL ook een deken maken, maar in de basis zijn het 4 kussenvoorkanten van 40 bij 40 cm. De patronen voor elk kussen worden in 4 of 5 weken vrijgegeven. We hebben mogelijkheden in wol en katoen en in 3 kleurstellingen, bekijk de kleuren hier.

Kussenvoorkant 1 is afgerond op 10 februari, met dit als resultaat:

Links is Organico Fourtune Cookie, rechtsboven is Organico Zen en rechtsonder is Bingo Happy.

Vrijdag 17 februari is kussen 2 van start gegaan. Ook dit patroon wordt in 4 weken gepubliceerd en kussen 3 start dus op vrijdag 17 maart. Bovenaan staat de foto met de sneak peek voor kussen 3.

Er doen al heel veel mensen mee, maar je kunt uiteraard nog aanhaken! De patronen vind je hier: Knotten Fourtune CAL2017

De pakketten vind je hier, wil je 4 kussens maken, kies dan voor 4 blokken van 4 weken in jouw kleur en materiaal: kleuren Knotten Fourtune CAL2017

De pakketten in Bingo, 100% merinowol.

De pakketten in Organico, 100% biologische katoen:

Hoe te kiezen?

Kies tussen katoen (Organico) of wol (Bingo).

Kies welke kleurstelling: Zen is de groentinten, Fourtune Cookie de zalm-rozetinten en Happy de paars-petrolkleuren.

Kies hoeveel vierkanten je wilt maken: 4 voor 4 kussenvoorkanten (4 blokken van 4 weken) of misschien wel 8 voor een deken van 80 bij 160 cm (2 maal 4 blokken van 4 weken).

Veel plezier met het tunisch haken!

 


2 reacties


 • Linda Soetaert

  Hallo
  Ik ben gek op haken ,maar zou graag vesten of truien maken voor mezelf daar ik niet van de magerste ben vind ik moeilijk patronen met een goede uitleg over de maten ( bv hoe veel steken meer of minder tussen het verschil van twee maten en modellen)
  Groetjes
  Linda


 • Daan

  haha wat leuk! Zeer creatief en zeker de moeite waard om te bekijken. Ik vind mijn haakpatronen hier http://www.haakpatronen.net misschien interessant om eens naar te kijken!


Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.