Geïnspireerd op seems like old times in Cotone van Lana Grossa - deel 2

1 reactie

Het patroon seems like old times leent zich om met katoen te haken en wel katoen in kleurtjes! Het patroon is gratis beschikbaar op Ravelry in het Engels, gemaakt door Michelle DuNaier. We gaan deze sjaal ook met Cotone haken. We gebruiken 13 kleuren en 5 bollen ecru. We passen het patroon naar onze eigen smaak hier en daar aan.

Wij hebben de sjaal gehaakt met de mooie katoen van Lana Grossa: wij hebben een haaknaald 3 gebruikt, maar we haken los, dus we adviseren een haaknaald 3.5 of 4.

De sjaal meet nu langs de bovenzijde ruim 2 m en van de bovenrand naar de punt is 90 cm. 

We zijn in deel 1 geëindigd met 1 toer puffs en 1 toer v'tjes. Ik heb het patroon iets gewijzigd. Toer 30 is ook een toer puffs in mijn ontwerp en toer 31 is de toer met v'tjes. Dus eventueel 1 toer uithalen :-( of gewoon een toer meer doen.

 

Patroon

V = stokje, 3 lossen en een stokje

Schelp = 4 stokjes

Puff = sla de draad om, steek in en haal lus op, herhaal dit 4 keer, je hebt nu 9 lussen op je naald. Sla om en haal de draad door 8 lussen, sla om en haal de draad door 2 lussen.

laatste toer van deel 1: 29 (in diagram row 25, puffs = bolletjes): haak 6 lossen en een puff in het eerste lossenboogje, haak 4 lossen (hier wijken we af van de tekening!) en een puff in de volgende V tot het midden. Haak een puff, 3 lossen en een puff in de middelste V. Haak hierna een puffen 4 lossen in elke V en haak in het laatste lossenboogje een puff, 3 lossen en een stokje. 

30 (toer 32 in diagram): haak 6 lossen en een puff in de eerste lossenboog. Haak een puff in de tweede losse van elke volgende lossenboog tot het midden. Haak een puff, 3 lossen en een puff in het midden. Haak een puff in de tweede losse van elke volgende lossenboog en haak een puff, 3 lossen en een stokje in de laatste lossenboog.

 

33: haak zoals toer 26 in diagram: haak 6 lossen en een V in de eerste lossenboog. Haak een V in de tweede losse van elke volgende lossenboog (niet meerderen in het midden) en haak een V, 3 lossen en een stokje in de laatste lossenboog.

Begin nu weer aan de andere kant, aan de goede kant van je werk.

34 t/m 58: herhaal toer 5 en 6, onder diagram volgt de kleurvolgorde, we gaan de kleuren spiegelen. Toer 6 doen we altijd in ecru.

5 (schelpen aan de goede kant): haak 6 lossen en 2 stokjes in het eerste lossenboogje. Haak een schelp in elke V tot het midden, haak dan een schelp, losse, schelp in het midden en haak weer een schelp in elke V. Haak 2 stokjes, 3 lossen en 1 stokje in het laatste lossenboogje.

6 (V's): haak 6 lossen en een V in eerste lossenboog, een V in het midden van elke schelp tot het midden, V in middelste losseruimte, V in elke schelp en haak 2 stokjes, 3 lossen en een stokje in het laatste lossnboogje.

34: met mint 035

36: met lichtturkoois 009

38: met turkooisblauw 010

40: met koningsblauw 012

42: met donkerpaars 045

44: met paars 031

46: met roze 003

48: met framboos 041

50: met rood 018

52: met oranje 040

54: met geel 016

56: groen 046 

58: groen 015


1 reactie


  • istanbulescorts.top

    I envy your capability to publish wonderful article on www.knottenwol.nl simply wanted to say I like this !


Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.