Haakpatroon Sparkle sjaal By Claire in granietsteek

2 reacties

 

Je kunt het pakket voor deze sjaal hier bestellen.

Benodigd materiaal voor deze sjaal:

4 bollen Sparkle: lichtgroen, goud, oker, turquoise

4 bollen California: lichtgroen, licht oker, oker print en donkerblauw

Haaknaald 8 of 9 mm. De sjaal moet lekker soepel vallen.

We haken de sjaal in granietsteek, waarbij we elke rij van kleur wisselen, dat geeft gewoonweg het leukste effect.

Om aan het einde niet alle draadjes te moeten wegwerken, haken we uiteindelijk langs de bovenrand een rij vasten in California donkerblauw (en haken dus de draadjes mee weg). 

Patroon:

Zet 3 lossen op.

Rij 1: haak een vaste, 2 lossen en een vaste in de eerste opzetlosse.

Rij 2: haak een keerlosse en een vaste in de eerste vaste. Haak een tussenlosse en haak een vaste, 2 lossen en een vaste in het 2-lossenboogje (dit doe je elke rij). Haak weer een tussenlosse en een vaste op de laatste vaste.

Rij 3 en verder: haak een keerlosse en een vaste in de eerste vaste. *Haak een tussenlosse en haak een vaste om de losse van de vorige rij.* * * Herhaal je tot het midden, het 2 -lossenboogje. Daarin haak je een vaste, 2 lossen en een vaste. Dan haak je weer: *haak een tussenlosse en haak een vaste om de losse van de vorige rij.* En haak een losse en een vaste op de laatste vaste.

Kijk op deze blog voor een foto-uitleg.

Een voorgestelde kleurenvolgorde, maar doe vooral ook je eigen ding!

Sparkle oker, California lichtgroen, Sparkle turquoise, California oker, Sparkle lichtgroen, California donkerblauw, Sparkle goud, California licht oker, Sparkle turquoise, California donkerblauw, Sparkle lichtgroen, Sparkle oker, California licht oker, Sparkle turquoise, California lichtgroen, Sparkle goud, California oker, Sparkle lichtgroen, California donkerblauw, Sparkle turquoise, California licht oker, Sparkle oker, California lichtgroen, Sparkle lichtgroen en ga zo door met kleuren afwisselen. Over het algemeen California afwisselen met Sparkle, maar soms leuk om twee rijen Sparkle te doen. Haak de bollen zo ver mogelijk op, hou wat California donkerblauw over voor de bovenrand. Aan het einde afsluiten met rijen met alleen maar Sparkle voor een extra sprankelend effect!

Je kunt ook franjes maken.