Summer Vibes MAL 2022 - patroon deel 3

NB: ook hier geldt weer als je met Allora Handdyed haakt, dat je deze gebruikt voor elke kleur Allora.

Hecht Aruba aan. Doe dit door de laatste doorhaling van de laatste rij van vorige week met Aruba te maken.

Meerderen: steek voor de middensteek in de ruimte tussen de steken van voor naar achteren in (full stitch), haak de middensteek als een breisteek, maak ook weer na de middensteek een full stitch. Plaats eventueel een stekenmarkeerder om de middensteek.

Rij 1 heengaand: haak 2 steken samen (gewone tunische steek) (1 geminderd), *maak een omslag, haak in de volgende 2 steken een gewone tunische steek, haal de omslag over de 2 zojuist gehaakt steken*. Herhaal * * tot het midden. Meerder hier en herhaal * * weer tot de laatste 3 steken. Haak 2 steken samen (1 geminderd) en eindig met de kantsteek.

Rij 1 teruggaand: hecht Allora kleur 1 aan en haak een teruggaande rij.

Rij 2 heengaand: herhaal rij 1. De eerste steek is de samengehaakte steken van de vorige rij en de tweede steek is de eerste van de 2 steken waar de omslag overheen was gehaald in de vorige rij. De steken waar je de omslag omheen haalt, verspringen dus ten opzichte van de vorige rij.

Rij 2 teruggaande: pak Aruba weer op en haak een teruggaande rij.

Rij 3 heengaand: herhaal rij 2

Rij 3 teruggaand: pak Allora kleur 1 weer op

Rij 4 - 8: herhaal rij 2 en 3. Eindig met een heengaande rij en hecht Allora kleur 1 en Aruba af. Hecht Allora kleur 2 aan en haak de teruggaande rij. 

We gaan nu de blokjes recht boven elkaar maken en iets anders insteken bij de gewone tunische steek.

Rij 9 heengaand: haak 2 steken samen (gewone tunische steek) (1 geminderd), haak 1 gewone tunische steek, *maak een omslag, haak in de volgende 2 steken een gewone tunische steek waarbij je ook door de losse erboven insteekt, haal de omslag over de 2 zojuist gehaakt steken*. Herhaal * * tot 1 steek voor de middensteek. Haak een gewone tunische steek meerder en haak een gewone tunische steek. Herhaal * * weer tot de laatste 4 steken. Haak 1 gewone tunische steek, haak 2 steken samen (1 geminderd) en eindig met de kantsteek.

Rij 9 teruggaand: haak een teruggaande rij

Rij 10 heengaand: haak 2 steken samen (gewone tunische steek) (1 geminderd), *maak een omslag, haak in de volgende 2 steken een gewone tunische steek waarbij je ook door de losse erboven insteekt, haal de omslag over de 2 zojuist gehaakt steken*. Herhaal * * tot de middensteek, meerder en herhaal * * weer tot de laatste 3 steken. Haak 2 steken samen (1 geminderd) en eindig met de kantsteek.

Rij 10 teruggaand: haak een teruggaande rij

We gaan de blokjes laten verspringen ten opzichte van de vorige rij en haken dan de volgende rij de blokjes weer boven elkaar.

Rij 11 heen- en teruggaand: herhaal rij 10

Rij 12 heen- en teruggaand: herhaal rij 9

We gaan de blokjes laten verspringen ten opzichte van de vorige rij en haken dan de volgende rij de blokjes weer boven elkaar.

Rij 13 heen- en teruggaand: herhaal rij 9

Rij 14 heengaand: herhaal rij 10, hecht aan het einde Allora kleur 2 af.

Rij 14 teruggaand: hecht Brillino kleur 1 en 2 samen aan en haak een teruggaande rij.

Rij 15 heengaand: haak in de achterlus (zoals de eerste rijen aan het begin van de stola). Haak de eerste 2 steken met de gewone tunische steek samen. Haak in de achterlus tot de middensteek, meerder en haak in de achterlus tot de laatste 3 steken. Haak 2 steken samen met de gewone tunische steek en haak de kantsteek.

Rij 15 teruggaand: hecht Allora kleur 3 aan en haak een teruggaande rij.

Rij 16 - 23: haak 2 steken samen (gewone tunische steek) (1 geminderd), *haak afwisselend een rechte breisteek en een verdraaide breisteek (steek van links naar rechts naar achteren in)*. Meerder in het midden en herhaal * * weer tot de laatste 3 steken. Haak 2 steken samen (gewone tunische steek) (1 geminderd) en eindig met de kantsteek.

Blijf de rechte en de verdraaide steken boven elkaar houden en haak de gemeerderde steken logisch in het patroon.

Eindig met een teruggaande rij en hecht Allora kleur 3 af. Werk alle draadjes weg.

 

Bekijk hier de tutorial: