Vragen en antwoorden Summer Around the Corner CAL2017

We zijn met de Summer Around the Corner CAL2017 nu ruim over de helft. We gaan in op aantal dingen die we voorbij zien komen op FB.

Wil je nog meedoen? Dat kan! Patronen blijven online staan. De pakketten zijn hier te bestellen. Benodigde tunische haaknaald met draad zijn hier te bestellen. LET OP: je hebt dus tunische haaknaald opschroefbaar op draad nodig en dus het draad dat erbij hoort: alles hier te vinden.

Kijk voor meer informatie over benodigdheden hier. Je kunt nu uit 5 kleurstellingen kiezen.

Deze foto laat zien, dat ik foutjes maak. Ik vind dat niet erg, maar als je je daaraan wel stoort, dan zul je uit moeten halen en opnieuw moeten beginnen.

De overgang van week 1 naar week 2 geeft wat grotere gaten, dat komt door de steek van week 2, dat is een losse steek.

In de bovenste foto zie je de vorm van de sjaal tot nu duidelijker. Vooral de rand aan de linkerkant van week 2 t/m week 5 moet gelijkmatig verlopen. Je moet hiertoe om de rij minderen. Ik tel tussendoor steeds na, hoeveel steken heb ik in de rij dat ik moet minderen? Zijn dat er nu 60? Dan dus geen steek meer opnemen. En zo ook in de rij van het meerderen. Heb ik er weer 61?

Gaat dat een keertje mis, dan kun je dat corrigeren door dus een extra steek te minderen of te meerderen. Blijf ook visueel controleren of je rand redelijk recht loopt. Is dat niet zo, dan moet je echt uithalen. 

Week 2 en 3 samen moet ongeveer 30 cm zijn op deze manier gemeten.

Vanaf de punt t/m week 3 heb ik ongeveer 85 cm gemeten langs de bovenrand zoals op de foto.

Ook zie je de steek van week 4 in detail. Aparte uitstraling toch?

Ik hoop dat ik zo wat extra vragen heb beantwoord, maar laat het me weten als je nog met iets zit! Mail naar info@knottenwol.nl