Summer Around the Corner CAL2017 - patroon week 7 - alleen met Summer Lace

We gaan nu een soort tussenrand maken. We haken onderaan het middenstuk van de sjaal een stuk verder. Om dit stuk in de vorm van de sjaal mee te laten lopen, gaan we ook 6 steken minderen per rij. Het is even een uitdagend stukje, dus goed opletten. In het filmpje laten we zien wat we precies bedoelen.

We gaan eerst aan de onderkant van de sjaal steken opnemen. Aan de zijkant van de stukken die je in week 2 t/m 5 hebt gehaakt. We hechten aan de laatste rij van week 5 kleur 2 aan en nemen in de zijkant van elke rij een steek op. De teruggaande rij: omslaan en direct door 2 lussen halen, de rest ook steeds door 2 lussen.

Filmpje steken opnemen:

We gaan aan het begin en einde steeds 3 steken minderen. Dit doen we door de eerste 2 steken, de 3e en 4e en de 5e en 6e steek samen te haken. Aan het einde haak je de op 4 na laatste samen met de op 3 na laatste, de op 2 na laatste en op 1 na laatste samen en haak je de kantsteek niet.

Hiertussen gaan we een kantpatroon haken.

Rij 1 kantpatroon: haak 2 steken samen en maak een omslag, daarna haak je weer 2 steken samen en maak je een omslag. Zo maak je de hele rij uit, tot 5 steken voor het einde en die maak je af zoals hierboven beschreven om te minderen. Teruggaande rij zoals altijd, maar haal ook de eerste omslag gelijk door 2 steken.

Filmpje rij 1:

Rij 2 kantpatroon: minder eerst zoals hierboven beschreven, maak een gewone tunische steek in de omslag van de vorige rij. De volgende tunische steek maak je door om het stokje van de vorige rij heen in te steken en een lus op te halen.

Filmpje rij 2:

 

Herhaal rij 1 en 2 nogmaals in kleur 2, wissel dan bij de laatste doorhaling van 2 lussen naar kleur 1.

Herhaal rij 1 en 2 in kleur 1 en blijf minderen aan het begin en einde. Herhaal rij 1 en kant bij rij 2 gelijk ook af.