Lente, hoezo dan?

Kunnen jullie je het voorstellen? Het is lente!

De natuur trekt zich niets aan van een crisis. De bloesem komt gewoon in de bomen. De blaadjes ontluiken. De lammetjes worden geboren. De kleine eendjes komen uit het ei.

Het voelt zo anders nu. Ik hoop oprecht dat het jullie enigszins goed vergaat. Ik denk dat we nu allemaal wel iemand in de omgeving hebben die geraakt is door het Coronavirus. Al is het omdat iemand opeens heel veel moet werken, of juist nu werkeloos is, of iemand die ziek is geworden, of iemand waar je niet meer bij op bezoek mag en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Met de blaadjes die ontluiken, moeten wij als mens ook nieuwe knoppen ontwikkelen die kunnen gaan ontluiken? Social distancing valt mij al niet gemakkelijk en dan heb ik mijn gezin om me heen en in huis. Maar ik mis het even koffie drinken met een vriendin, een wijntje drinken met vrienden, gaan eten met familie enzovoort. Dit is natuurlijk een miniem offer dat we moeten brengen in deze kritieke tijd.

Dus laten we eens kijken wat voor een nieuwe blaadjes wij kunnen laten ontluiken? Deze stilstand kan je ook meer tot jezelf laten komen. Ik merk dat ik meer tijd en zeker ook ruimte heb voor creativiteit. Zo ben ik met heel veel plezier bezig om een gebreide sjaal te ontwerpen. Dat is ook iets nieuws voor mij en kan bijna niet beter dan in deze tijd passen!

Vandaag heb ik even een klein rondje stad gedaan. Ik ben koffie gaan halen bij de koffiezaak die spontaan een afhaalloket heeft geopend. Ik ben een nieuwe blouse gaan halen die ik thuis ging passen en gewoon buiten ben gebleven. Afrekenen kan ook anders. Dan naar de bakker, die oliebollen heeft gebakken onder het motto van 'laten we 2020 opnieuw beginnen'. Daar loop je dan de burgemeester van Delft tegen het lijf die volledig begaan is met de Delftse ondernemers. Heel bijzonder om even een praatje te maken en te merken dat zij zo meeleeft. Een flesje wijn gekocht voor het weekend. En we proberen zoveel mogelijk de lokale horeca te steunen die nu aan huis leveren of waar je zonder contact te hoeven maken, af kunt halen.

Vandaag was dus voor mij een goede dag. Ik voel dat er meer knoppen groeien die kunnen gaan ontluiken. Het stilstaan vind ik even fijn. En daarnaast gaat de inspiratie weer borrelen. En natuurlijk het tijd hebben om te breien en haken, is een enorm genot.

Waar deze tijd ons heen gaat brengen, is voor niemand duidelijk. Maar hopelijk ontluiken er vele mooie blaadjes en bloemen! 


Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.