Tunisch haken - aanvulling op deel 1

In deze post probeer ik wat kleine details te verduidelijken van deel 1. 

Als eerste opmerking: je moet echt met een veel grotere naald werken dan je normaal zou gebruiken voor regulier haakwerk. De cool wool haak ik normaal op 3 of 3.5 of 4, maar nu ben ik zelfs overgestapt op haaknaald 6 en eigenlijk wordt het dan nog te strak. Het haakwerk gaat heel erg krullen hierdoor. Dit wordt echt minder door nog een grotere naald te gebruiken.

Hieronder nogmaals een foto waar je je naald in moet steken bij de tunische breisteek. Je steekt de naald van voor naar achter onder de bovenste lussen en dan tussen de voorste en achterste verticale draden. Zie je naast mijn vinger het v'tje? Daar steek je de naald in, sla om en haal de lus omhoog.

 

Dan nog wat extra uitleg over de kantsteken. Aan het begin van de toer, laat je de eerste lus op je naald staan en begin je in het tweede v'tje. Het v'tje naast mijn vinger dus. Je krijgt als beginrand een mooie rij v'tje.

Aan het einde van de toer krijg je ook mooie v'tjes als je het als volgt doet. Als je begint aan je teruggaande toer haak je altijd eerst een losse (oftewel zoals ik al had beschreven, je haalt de omslag door één lus en vervolgens door 2 lussen).

Ben je in de heengaande toer weer aan het einde van de toer, dan steek je je haaknaald in zoals op de foto, je steekt 'm dus zodanig in dat je een v'tje op je haaknaald hebt. Nu sla je weer om en haalt de laatste steek op. 

Je hebt nu ook aan de linkerrand netjes v'tjes.


Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.