Haakpatroon zomers Pappagallo Elastico sjaaltje

Zomerse Pappagallo Elastico sjaal

 

Afmetingen: circa 240 cm bij 22 cm

 

Materiaal, alle Lana Grossa

1 bol Pappagallo

2 bollen Elastico

Haaknaald 4,5 mm

Het haakpakket kun je hier bestellen.

 

Tip: om geen draadjes aan en af te hechten, wordt steeds 2 keer dezelfde kant opgehaakt. Dus haak een rij met Elastico en haak vervolgens een rij Pappagallo dezelfde kant op (dus beginnen aan de andere kant waar je net bent geëindigd). Het laatste stokje Pappagallo met 2 draden haken, Elastico en Pappagallo samen, net als de 3 keerlossen in de rij Elastico, ook met 2 draden samenhaken.

Werkwijze

Zet 351 lossen op met Elastico (eventueel met een haaknaald 5 mm opzetten zodat lossenketting niet te strak wordt).

Rij 1 Elastico: haak 3 keerlossen en haak een stokje in de 4e losse vanaf de naald. *Haak 1 stokje in elke losse van de de volgende 5 lossen. Haak 3 stokjes samen over de volgende 3 lossen. Haak 1 stokje in elke losse van de volgende 5 lossen. [Haak 1 stokje, 1 losse, 1 stokje] in volgende losse.* Herhaal * * maar eindig met 2 stokjes in laatste losse.

Rij 2 Pappagallo, aanhechten (of oppakken) aan zelfde kant als waar je net bent begonnen. Haak 3 keerlossen en een stokje in de bovenste keerlosse van de vorige rij. *Haak 1 stokje in elk stokje over de volgende 5 stokjes. Haak 3 stokjes samen over de volgende 3 stokjes. Haak 1 stokje in elk stokje over volgende 5 stokjes. [Haak 1 stokje, 1 losse, 1 stokje] in de opening.* Herhaal * * maar eindig met 2 stokjes in laatste stokje, waarbij de het laatste stokje met dubbele draad haakt (Pappagallo samen met Elastico).

Rij 3 Elastico: pak Elastico weer op en haak 3 keerlossen met dubbele draad (Pappagallo samen met Elastico) en een stokje met alleen Elastico in het eerste stokje. *Haak 1 stokje in elk stokje over de volgende 5 stokjes. Haak 3 stokjes samen over de volgende 3 stokjes. Haak 1 stokje in elk stokje over volgende 5 stokjes. [Haak 1 stokje, 1 losse, 1 stokje] in de opening.* Herhaal * * maar eindig met 2 stokjes in de bovenste keerlosse van de vorige rij.

Herhaal rij 2 en 3. Je kunt totaal 8 rijen met Elastico en 8 rijen met Pappagallo haken.

Afwerking:

Werk alle draadjes weg. Knip franjes van de overgebleven draden van circa 40 cm. Vouw een bundeltje van circa 5 of 6 draden samen en knoop deze in bij de streep Pappagallo aan beide onderzijden van de sjaal.