Maya Mozaïek CAL 2020 - inleiding

Zo wat ontzettend leuk! We gaan beginnen met een nieuwe CAL en wel in combinatie van mozaïek haken met 'gewoon' haken. Hierdoor krijgt de stola een meer open karakter!

Wil je aanhaken? We hebben verschillende pakketten samengesteld!

We gaan een driehoekstola haken. We beginnen hiervoor midden bovenaan. We gaan in het midden meerderen en aan de zijkanten, waardoor je een driehoek krijgt.

We gaan mozaïek patronen haken. Omdat je gaat meerderen, kan je figuur dus steeds groter worden. Je kunt dit op een logische manier invoegen. 

In de patronen wordt alles uitgelegd en er komen ook tutorials bij de patronen. 

Een kleine samenvatting van wat handig is om te weten:

1 We haken afwisselend 2 rijen met Cool Wool en 2 rijen met Colorissimo.

2 We meerderen elke rij, 2 vasten in de eerste en laatste vaste en 3 vasten in de middensteek, waardoor je dus 4 steken per rij meerdert.

3 Je hoeft geen draadjes aan en af te hechten, want je neemt de draad gewoon mee, je pakt deze weer op na 2 rijen.

4 Om het mozaïekpatroon te kunnen haken, slaan we dus soms steken over door een losse te haken. De vaste in de rij blijft dan 'vrij' om in de volgende rij met die kleur dan een stokje voorlangs te kunnen haken in die vaste die nog vrij is.

5 We haken met een grote haaknaald dan de wol voorschrijft. Mozaïek haken is wat stug omdat je die stokjes voorlangs maakt en alleen maar vasten haakt verder, dus het moet niet te strak worden.

In het onderstaande filmpje leg ik alles ook nog eens uit. Kijk en haak je mee?