Row Twelve & Counting - Deel 2

Dit is de uitleg van de tweede haaksteek, de stersteek. Deze steek is wat dichter dan de vorige steek en trekt ook wat meer. Het is aan te raden het werk later op te spannen, zodat de zijkanten mooi gelijk blijven. Je kunt er natuurlijk voor kiezen een ander aantal steken op te zetten voor je eigen gewenste breedte en/of hoogte.

Stekenproef

Stekenproef = 9 stersteken x 8 rijen stersteek = 10cm x 10cm met haaknaald 4.5mm

Komt je stekenproef niet helemaal overeen? Pak dan een andere maat haaknaald of zet een ander aantal steken op.

Werkwijze

We gaan nu de stersteek haken, hiervoor heb je een oneven aantal steken nodig.
Hecht je volgende kleur Ecopuno aan. Haak 1 losse en haak vasten in elke steek, maar meerder verspreid over deze toer 5 steken. Je komt nu uit op 55 steken.

Rij 1: Haak 1 losse, haak 2 vasten samen over de eerste 2 vasten van de vorige toer. *Haak een losse, haak 3 vasten samen over de vorige vaste (dus de insteekplaats van de vorige vaste) én de volgende 2 vasten.* Herhaal *-*, eindig de toer met een losse en 2 vasten samenhaken in de vorige én laatste vaste.

Rij 2: Haak 1 losse. Haak 2 vasten samen over de eerste 2 steken van de vorige toer (dit zijn de laatst gehaakte losse en samengehaakte vasten). *Haak een losse, haak 3 vasten samen over de vorige insteekplaats (de losse), de eerstvolgende 3 samengehaakte vasten en de volgende losse.* Herhaal * - * en eindig de toer met een losse en twee vasten samenhaken in de vorige insteekplaats en de laatste steek.

Herhaal rij 2 tot de gewenste hoogte of totdat je Ecopuno op is.