Winter around the Corner CAL2018 - patroon week 1

Wat leuk we gaan beginnen met de winterversie van de Summer Around the Corner CAL2018! Welkom en heel veel plezier met het haken van deze heerlijk brede sjaal.

We haken deze sjaal met de Cool Wool Big. We haken de hele sjaal met 2 kleuren die we afwisselen. Cool Wool Big 1:1 is kleur 1 en met deze kleur haken we altijd, de 2e kleur wordt per deel afgewisseld.

LET OP: wij zijn aan de buitenkant van de bol Cool Wool Big 1:1 begonnen. Begin je aan de binnenkant? Er zit een witte draad in het midden, deze moet je eerst afknippen! Deze maakt geen onderdeel uit van de kleuren van de bol.

Bekijk de kleurverdeling in de blogpost voorbereidingen. De voorgestelde kleurvolgorde kun je natuurlijk ook naar je eigen smaak aanpassen.

 

PATROON

Zet 3 steken op en haak de gewone tunische steek in kleur 1 (Cool Wool Big 1:1). 

Meerder elke heengaande rij door ook in de eerste lus een steek op te nemen, hiertoe haak je eerst een losse. Haak de gewone tunische steek. Haak 1 teruggaande en heengaande rij met kleur 1.

Hecht kleur 2 aan bij de 2e teruggaande naald. Haak een teruggaande en heengaande naald met kleur 2. Pak dan weer kleur 1 op en haak een teruggaande en heengaande naald met kleur 1. Blijf de kleuren zo afwisselen en blijf elke rij meerderen tot je 40 steken hebt. 

 

We gaan nu de ribbed stitch maken en wisselen kleur 2 met kleur 3. Je haakt steeds een teruggaande en heengaande rij met kleur 1 en een teruggaande en heengaande rij met kleur 3. De ribbed stitch is een averechte steek met een gewone tunische steek afwisselen. De averechte steek steeds boven elkaar doen.

We blijven meerderen aan het begin van de rij. Zorg hierbij dat de meerderingen in het patroon vallen. Dus je wilt steeds een gewone tunische steek afwisselen met een averechte tunische steek, dus begon je in de vorige rij met een gewone tunische steek, dan maak je een losse en begin je nu met een averechte tunische steek.

Ga zo door tot je 60 steken hebt. Eindig met een heengaande rij in kleur 1. Je hebt nu circa 50 cm gehaakt.

Hieronder een filmpje met demonstratie van de steken.