Tunische Summer Vibes CAL2021 - patroon deel 4

Hecht Aruba aan. Aan het begin van de teruggaande rij gaan we van kleur wisselen.

Meerderen: steek voor de middensteek in de ruimte tussen de steken van voor naar achteren in (full stitch), haak de middensteek als een breisteek, maak ook weer na de middensteek een full stitch. Plaats eventueel een stekenmarkeerder om de middensteek.

Korte uitleg van het principe van deze week:

We gaan deze week een iets andere steek doen. We haken een gewone tunische steek en dan haken we een full stitch om de volgende steek. Je krijgt dus *gewone tunische steek, full stitch, full stitch*. In de teruggaande rij, haal je de omslag dan door 3 lussen bij de steek waar je 2 keer een full stitch omheen hebt gemaakt, zodat je niet een steek hebt gemeerderd, maar die 2 full stitches samen doorhaalt en er weer 1 steek van maakt.

De steken willen we graag boven elkaar uit laten komen, dus bij het meerderen en minderen moet je ervoor zorgen dat de steken weer logisch worden toegevoegd. Echter omdat we willen meerderen in het midden, moet de steek voor en na de middensteek ALTIJD een gewone tunische steek zijn.

 

WERKWIJZE

Rij 1 heengaand: haak 2 steken samen (gewone tunische steek) (1 geminderd), *haak om de volgende steek twee keer een full stitch en haak een gewone tunische steek*. Herhaal * * tot het midden. Meerder, haak een gewone tunische steek en herhaal * * weer tot de laatste 4 steken. Haak full stitches om de volgende steek en haak de volgende 2 steken samen (1 geminderd) en eindig met de kantsteek.

Rij 1 teruggaand: hecht Allora kleur 2 aan en maak de kantsteek. Maak een omslag en haal door 2 lussen. *maak een omslag en haal door 3 lussen, maak een omslag en haal door 2 lussen*. Herhaal * * tot 1 steek voor het midden, maak een omslag en haal door 2 lussen, maak een omslag en haal door 2 lussen (middensteek), maak een omslag en haal door 2 lussen. *Maak een omslag en haal door 2 lussen, maak een omslag en haal door 3 lussen*. Herhaal * * tot de laatste 2 steken. Nog tweemaal sla om en haal door 2 lussen.

Rij 2 heengaand: haak 2 steken samen, waarbij de 3 samen doorgehaalde lussen als 1 steek tellen (gewone tunische steek) (1 geminderd), haak een gewone tunische steek, *haak om de volgende steek twee keer een full stitch en haak een gewone tunische steek*. Herhaal * * tot 1 steek voor het midden. Haak een gewone tunische steek, meerder, haak 2 gewone tunische steken en herhaal * * weer tot de laatste 3 steken. Haak 2 steken samen waarbij de 3 samen doorgehaalde lussen als 1 steek tellen (gewone tunische steek) (1 geminderd) en eindig met de kantsteek. 

Rij 2 teruggaand: pak Aruba op en maak de kantsteek. Maak een omslag en haal door 2 lussen. *Maak een omslag en haal door 2 lussen, maak een omslag en haal door 3 lussen*. Herhaal * * tot 3 steken voor het midden, herhaal 3 keer [maak een omslag en haal door 2 lussen], doe dit ook bij de middensteek, herhaal 2 keer [maak een omslag en haal door 2 lussen], herhaal * * tot de laatste 3 steken. Nog driemaal sla om en haal door 2 lussen.

Rij 3 heengaand: herhaal rij 1

Rij 3 teruggaand: herhaal rij 1 teruggaand

Blijf volgens hetzelfde idee zo verder haken. Wissel hierbij Aruba af met Allora kleur 2 af. Als je 5 keer een heengaande rij met kleur 2 hebt gehaakt hecht je Allora af. Hecht Brillino kleur 2 aan en haak een teruggaande en heengaande rij.

Dan pak je Aruba weer op en haak een teruggaande rij en heengaande rij. Hecht Allora kleur 1 aan en wissel nu Aruba met Allora kleur 1 af. Als je 5 keer een heengaande rij met Allora kleur 1 hebt gehaakt hecht je Allora af. Hecht Brillino kleur 1 aan en haak een teruggaande en heengaande rij.

Dan pak je Aruba weer op en haak een teruggaande rij en heengaande rij. Hecht Allora kleur 3 aan en wissel nu Aruba met Allora kleur 3 af. Als je 5 keer een heengaande rij met Allora kleur 3 hebt gehaakt hecht je Allora af. Haak nog 1 teruggaande rij met Aruba en hecht Aruba ook af.

Werk alle draadjes weer weg! 

Bekijk hier de tutorial: