Inleiding Tropical Flavours MAL2022

Vorig jaar hebben we de Beach Fairy MAL2021 gebreid. Ik vind dat nog steeds zo'n prachtig patroon, dat ik deze sjaal graag in de garens van 2022 wilde herlanceren.

Al breiende vond ik ook een leuk idee om andere patronen uit te proberen. Dus nu is er een mengelmoesje ontstaan van verschillende patronen.

Het idee: we gaan gezamenlijk breien op het moment dat de patronen worden gepubliceerd. Het eerste patroon verschijnt op zondag 8 mei. Daarna verschijnt er elke week een volgend patroon, er zijn 5 patroondelen. Het eindresultaat is een sjaal van circa 35 cm bij 180 cm.

Gebruikte garens:

Landlust Sommerseide samen met Setasuri uni

Gomitolo Selezione 1

Setasuri Dégradé (dubbele draad breien)

Brigitte 4

Breinaalden 5 mm en als je strak breit 5,5 mm. Het gaat erom dat je zelf de steken mooi uit vindt komen en dat de sjaal soepel valt.

Het garenpakket kun je hier vinden.

 

De opbouw van de sjaal:

Patroon week 1 is een ajourpatroon met een klein tussenstuk

Patroon week 2 is een patroon voor botsende golven

Patroon week 3 kun je gaan kiezen, 2021 patroon is kiezels en golven. Er is ook een nieuw patroon beschikbaar, het kleine rastermotief. De garenvolgorde wijkt ook af in 2022 van de volgorde van 2021. Dus kies je voor de patronen van 2022, dan moet je ook die garenvolgorde aanhouden!

Patronen week 4 en 5: in 2021 hebben we de patronen van week 2 en week 1 ook gebreid in week 4 en 5. In 2022 is het patroon van week 4 een eenvoudig kabelpatroon Golven in de oceaan (om wel in het thema te blijven). Hiervoor heb je wel een hulpnaald nodig (kan ook een sokkennaald zijn).

In week 5 komt ook een optie voor een nieuw ajourpatroon. Hierbij wordt ajour met kabels gecombineerd, heel spannend!

De sjaal van 2021 was dus symmetrisch qua patronen, we hebben deze versie ook gebreid in nieuwe garens. Deze wordt ook prachtig.

De sjaal van 2022 met nieuwe patronen is niet symmetrisch, maar is wel uniek en heel erg mooi.

Wat mij betreft maak je helemaal je eigen keuzes, je kunt natuurlijk ook andere patronen gebruiken. Al met al is het echt een feestje om te breien en zijn de proefbreisters Loes en Loes en ik het erover eens dat het echt jammer is dat hij klaar was!

Veel breiplezier vanaf zondag 8 mei!

Francis