Summer Vibes MAL 2022 - patroon deel 7

NB: met Allora Handdyed gebruik je deze voor de 3 kleuren Allora, dus let op of je wel of niet hoeft af te hechten.

We hechten Aruba aan. Maak de laatste doorhaling van de vorige rij met Aruba. We haken in dit patroon gewone teruggaande naalden, dus voor 1 rij wordt alleen de de heengaande naald beschreven.

Meerderen: steek voor de middensteek in de ruimte tussen de steken van voor naar achteren in (full stitch), haak de middensteek als een breisteek, maak ook weer na de middensteek een full stitch. Plaats een stekenmarkeerder om de middensteek. 

Rij 1: haak 2 steken samen, *sla een steek over en haak een tunisch stokje, haak een tunisch stokje in de overgeslagen steek*. Herhaal * * tot de middensteek, meerder en herhaal weer * * tot de laatste 3 steken. Haak 2 steken samen en haak de kantsteek. Hecht bij de laatste doorhaling van de teruggaande rij Allora kleur 3 aan.

In rij 2 gaan we dezelfde steek gebruiken als in deel 2 van deze sjaal.

Rij 2: haak 2 steken samen, *haak 2 steken samen en haak de gewone tunische steek in de eerste van de 2 samengehaakte steken*. Herhaal * * tot de middensteek, meerder en herhaal weer * * tot de laatste 3 steken. Haak 2 steken samen en haak de kantsteek. Hecht voor de teruggaande rij Brillino kleur 2 aan en haak een teruggaande rij met Brillino kleur 2, pak bij de laatste doorhaling Aruba weer op en hecht Brillino af.

Rij 3: haak 2 steken samen en haak de hele rij de rechte breisteek, meerder bij de middensteek en minder aan het einde. Pak bij de teruggaande rij Allora kleur 3 weer op en haak een teruggaande rij, hecht bij de laatste doorhaling Alllora kleur 2 aan.

Rij 4: herhaal rij 1 met Alllora kleur 2, pak voor de teruggaande rij Aruba op en haak een teruggaande rij. Pak bij de laatste doorhaling Allora kleur 3 weer op.

Rij 5: herhaal rij 2 met Allora kleur 3, pak voor de teruggaande rij Allora kleur 2 weer op. Pak bij de laatste doorhaling Aruba weer op.

Rij 6: herhaal rij 3 met Aruba. Pak voor de teruggaande rij Allora kleur 3 weer op en haak een teruggaande rij. Hecht alle draden af. En hecht bij de laatste doorhaling een dubbele draad Brillino kleur 1 en 2 samen aan.

Rij 7: haak een rechte breisteek met een dubbele draad Brillino met de minderingen en meerderingen en haak een teruggaande rij. Hecht de Brillino af en hecht bij de laatste doorhaling Allora kleur 2 aan.

Rij 8: haak 2 steken samen, haak de steken in de achterlus tot het midden, meerder en haak weer de steken in de achterlus tot de laatste 3 steken. Haak 2 steken samen en de kantsteek. Haak een teruggaande rij en hecht bij de laatste doorhaling Allora kleur 3 aan.

Rij 9: herhaal rij 1. Haak een teruggaande rij en pak bij de laatste doorhaling Allora kleur 2 weer op.

Rij 10: herhaal rij 2. Haak een teruggaande rij en pak bij de laatste doorhaling Allora kleur 3 weer op.

Rij 11: herhaal rij 3. Haak een teruggaande rij en pak bij de laatste doorhaling Allora kleur 2 weer op.

Rij 12: herhaal rij 1. Haak een teruggaande rij en pak bij de laatste doorhaling Allora kleur 3 weer op.

Rij 13: herhaal rij 2. Haak een teruggaande rij en pak bij de laatste doorhaling Allora kleur 2 weer op. Hecht Allora kleur 3 af.

Rij 14: herhaal rij 3. Haak een teruggaande rij en hecht bij de laatste doorhaling Aruba aan.

Rij 15, 16 en 17: herhaal rij 1, 2 en 3 en wissel Aruba af met Allora kleur 2. Hecht bij de laatste rij en de laatste doorhaling Allora kleur 1 aan. Hecht Allora kleur 2 af.

Rij 18, 19 en 20: herhaal rij 1, 2 en 3 en wissel Allora kleur 1 af met Aruba. Hecht Aruba af.

Rij 21-26: herhaal rij 3 in Allora kleur 1. Hecht bij de laatste doorhaling van de teruggaande rij een dubbele draad Brillino kleur 1 en 2 samen aan.

Rij 27: herhaal rij 3 en pak bij de laatste doorhaling van de teruggaande rij Allora kleur 1 weer op.

Rij 28: herhaal rij 8 en hecht bij de laatste doorhaling Aruba aan.

We gaan nu de afsluitende ribbels haken:

Rij 29: haak 2 steken samen, haak in de achterlus tot het midden, meerder, haak in de achterlus tot de laatste 2 3 steken, haak 2 steken samen en haak de kantsteek. Pak bij de laatste doorhaling in de teruggaande rij Allora kleur 1 weer op.

Rij 30: herhaal rij 29 maar hecht bij de laatste doorhaling van de teruggaande rij een dubbele draad Brillino kleur 1 en kleur 2 aan.

Rij 31: herhaal rij 29 maar pak bij de laatste doorhaling van de teruggaande rij Allora kleur 1 weer op.

Rij 32: herhaal rij 29 maar pak bij de laatste doorhaling van de teruggaande rij Aruba weer op.

Rij 33: herhaal rij 29 maar pak bij de laatste doorhaling van de teruggaande rij Allora kleur 1 weer op.

Laatste rij: haak met Allora de steek direct af. Dus maak een gewone tunische steek en haak dan de lus direct door de lussen op je naald (zoals bij een halve vaste).

 

Werk alle draadjes weg en span de sjaal lichtjes op. In een volgende blog leggen we de franjes apart uit. Het zijn veren die met de Macramé techniek zijn geknoopt. Dus je kunt zelf al gaan experimenteren of de franjes naar eigen smaak maken.

In de tutorial zeg ik per ongeluk: herhaal deze 2 rijen, maar je herhaalt steeds 3 rijen! Excuses hiervoor.