Summer around the corner CAL2019 - patroon week 1

PATROON

We gaan beginnen met deze leuke stola! Wil je nog aanhaken? Bekijk dan hier onze kleurmogelijkheden.

De Gomitolo Denim is kleur 1. Voor de Elastico kun je zelf je kleurindeling kiezen! In het voorbeeld zijn we begonnen met de mintgroene kleur.

De steek van het eerste stuk is:

2 gewone tunische steken en 1 gedraaide tunische steek. We beginnen met 3 steken en meerderen elke rij aan het begin van de heengaande rij. Meerder elke heengaande rij door ook in de eerste lus een steek op te nemen, hiertoe haak je eerst een losse. Haak in die eerste steek een gewone tunische steek, maar de andere steken volgens patroon haken. 

Zet 3 steken op en haak de gewone tunische steek in kleur 1 (Gomitolo Denim). Haak 1 teruggaande en heengaande rij met kleur 1.

Hecht kleur 2 aan bij de 2e teruggaande naald. Haak een teruggaande naald. 

Begin nu met het patroon. Meerder een steek door een losse te haken, haak 2 gewone tunische steken en een gedraaide tunische steek en haak de kantsteek. 

Pak dan weer kleur 1 op en haak een teruggaande en heengaande naald met kleur 1. Blijf het patroon aanhouden van 2 gewone tunische steken en een gedraaide tunische steek.

Blijf de kleuren zo afwisselen en blijf elke rij meerderen tot je 45 steken hebt. 

Deel 2 week 1

We gaan nu een rechte tunische steek (breisteek) afwisselen met een gedraaide rechte tunische steek en wisselen kleur 2 met kleur 3. Je haakt steeds een teruggaande en heengaande rij met kleur 1 en een teruggaande en heengaande rij met kleur 3. 

We blijven meerderen aan het begin van de rij. Zorg hierbij dat de meerderingen in het patroon vallen. Dus je wilt steeds een rechte steek afwisselen met een gedraaide rechte steek. ECHTER de eerste steek haak je altijd als rechte steek. In de rij erna zorg je dan dat de steek in het patroon klopt.

Ga zo door tot je 70 steken hebt. Eindig met een heengaande rij in kleur 1. Je hebt nu circa 45 cm gehaakt. En je sjaal is nu circa 40 cm breed.

Hieronder een filmpje met demonstratie van de steken, leuk dat ik het uit mag leggen aan Marianne en dus nog leerzamer omdat we zien wat valkuilen kunnen zijn (let op: Marianne doet een andere kantsteek dan we normaal doen, kies welke kantsteek je het mooiste vindt):