Summer Around the Corner CAL2018 - patroon week 5

Deze week doen we makkelijk en vooral omdat we er zo zen van worden! We herhalen in feite week 2. We gaan weer de full stitch haken met 2 kleuren. En we blijven meerderen aan het begin en minderen aan het einde.

Het om de rij meerderen in de full stitch is heel makkelijk. Je haakt dan elke rij tussen de 2 eerste lussen. Het minderen doen we door in de teruggaande rij met kleur 4 ook de eerste teruggaande steek de omslag direct door 2 lussen te halen. LET OP: bij de heengaande rij ook in deze laatste opening insteken.

PATROON

We zijn vorige week gestopt met een heengaande rij in kleur 4. Hecht een nieuwe kleur aan, kleur 3. Haak de teruggaande en heengaande rij in kleur 3. 

Pak in de teruggaande rij kleur 4 weer op en haak een teruggaande en heengaande rij in kleur 4, pak dan kleur 3 weer op en haak een teruggaande en heengaande rij in kleur 3. Blijf de kleuren zo afwisselen.

Haak 14 heengaande rijen in kleur 4 en eindig met een heengaande rij in kleur 4. Hecht kleur 3 af.

Ter verduidelijking het fimlpje van week 2:

 

 

PATROON SUMMER LACE

Deze week doen we makkelijk en vooral omdat we er zo zen van worden! We herhalen in feite week 2. We gaan weer de full stitch haken met 2 kleuren. En we blijven meerderen aan het begin en minderen aan het einde.

Het om de rij meerderen in de full stitch is heel makkelijk. Je haakt dan elke rij tussen de 2 eerste lussen. Het minderen doen we door in de teruggaande rij met kleur 3 ook de eerste teruggaande steek de omslag direct door 2 lussen te halen. LET OP: bij de heengaande rij ook in deze laatste opening insteken.

 

PATROON

We zijn vorige week gestopt met een heengaande rij en we hebben de kleuren van vorige week afgehecht. Hecht een nieuwe kleur aan, kleur 3. Haak de teruggaande en heengaande rij in kleur 3. 

Hecht in de teruggaande rij kleur 4 en haak een teruggaande en heengaande rij in kleur 4, pak dan kleur 3 weer op en haak een teruggaande en heengaande rij in kleur 3. Blijf de kleuren zo afwisselen en blijf tegelijkertijd aan het begin meerderen met kleur 4 en aan het einde minderen met kleur 3.

Haak 14 heengaande rijen in kleur 3 en eindig met een heengaande rij in kleur 4. Hecht kleur 3 af.

We hebben deze week weer zo'n 14 tot 15 cm gehaakt (gemeten in de haakrichting!).

De sjaal is langs de bovenzijde gemeten nu ongeveer 125 cm.

Ter verduidelijking het filmpje van week 2 is hierboven te zien.