Happy en busy days - dankbaarheid

Het is een mooie dag. Een dag om eens even stil te staan bij ons wolwinkeltje Knotten. Een dag om dankbaar te zijn.

Nu bijna 7 jaar geleden werden de eerste zaadjes geplant om Knotten te laten ontspruiten. Ik haakte er op los en ging veel snuffelen in wolwinkeltjes. Begin mei 2011 begon het zaadje te groeien. In 3 maanden keihard gewerkt om alles te regelen en alles leek opeens op zijn plek te vallen. Wolkasten via Marktplaats gevonden, leveranciers geregeld, financiering kwam rond en 1 augustus 2011 kreeg ik de sleutel van het pand aan de Voldersgracht 23. Officieel zijn we 25 augustus open gegaan en dat voelt nog als de dag van gister.

Er is zoveel gebeurd in die jaren, we hebben zoveel mee gemaakt. We hebben klanten zien komen en gaan, helaas dat gaan. Maar aan de andere kant hebben we inmiddels ook al heel wat baby's mogen verwelkomen! Het blijft het leukste, de klanten, de mensen die net als wij houden van breien, haken, creëren en zich graag laten inspireren. Maar ook de wedstrijden, haak-ins, brei mee en goede doelenacties die we hebben georganiseerd zijn allemaal prachtige herinneringen! (weten jullie bijvoorbeeld nog die pixel-vierkantjes haken voor een groot schilderij van Willem-Alexander?)

De winkel is veranderd, naast de stenen winkel zijn we inmiddels ook online actief. En ook daar hebben we vaste klanten en dat is ook weer zo leuk. Ook al kennen we die klanten niet meer allemaal persoonlijk, het is toch leuk om namen voorbij te zien komen en dat voelt dan toch als bekende. Ook komen er veel webwinkelklanten wel eens naar de winkel, helemaal leuk om een gezicht bij een naam te krijgen!

Die webwinkel runnen wij gewoon vanuit de winkel. Bestel je 10 bolletjes wol, dan lopen wij letterlijk de winkel in om deze uit het schap te pakken. We hebben een ruimte achter de winkel waar we inpakken. En dat was afgelopen weekend even heel erg aanpoten. Superleuk! Ook ik help dan net zo hard mee. Maar Floortje en Hanne hebben heel wat pakketten ingepakt en verstuurd. Puk had op eerste paasdag al heel veel voorbereidingen gedaan. Maar het was een erg mooie en leuke dag gisteren om jullie blij te mogen maken met de mooie bolletjes. Nu maar hopen dat we het allemaal goed hebben gedaan.

Vandaag ben ik vooral dankbaar, dankbaar voor de leuke meiden die helpen bij Knotten, dankbaar dat ik elke dag met zoveel plezier naar mijn werk ga (wat echt niet als werk voelt), dankbaar dat er mensen zijn die ons waarderen, dankbaar dat we zoveel klanten hebben, dankbaar dat we online het ook gezellig kunnen maken, dankbaar om creatief bezig mogen te zijn, dankbaar voor zulke mooie materialen, dankbaar dat Knotten er is!

Dus lieve lezers, klanten, volgers dankjulliewel voor je positiviteit, je support, je creativiteit en je gezelligheid en warmte!

Met een hele lieve groet,

Francis

Reacties

13 berichten

Marijke

Marijke

Francis, “Knotten” is voor mij de leukste zaak om te snuffelen. Ik vind altijd wel wat.
Al vele jaren! Vaak wandel ik dan door naat het Stadskoffiehuys dat ook een favoriet vam me is. Tot gauw … Marijke

Barbara

Barbara

Mooie winkel met bijzondere wolsoorten, fijne patronen en een goede sfeer.
Van harte gefeliciteerd.

mirjam

mirjam

Van harte gefeliciteerd! Leuk om je verhaal te mogen lezen! Op naar de volgende 7 jaar :)

Nora Koppert

Nora Koppert

Hallo Francis, door jouw winkel hebben mam en ik steeds weer veel brei plezier en ik vooral mooie vesten die mijn moeder nog steeds breidt. Hoop dat ze nog heel lang klant bij je kan blijven. Groetjes Nora, de dochter van!

Jolande van de Beld

Jolande van de Beld

Van harte gefeliciteerd en ik wens jullie toe, dat de winkel tot in lengte van jaren mag blijven bestaan!

Tea

Tea

Van harte!! Ga zo door! Kunnen we met z’n allen van genieten!! Zo leuk.

Astrit

Astrit

Hoi France!
Super knap van je hoe je uit het niets zo’n leuke wolwinkel hebt weten te creeëren! Al die mooie wolletjes…. je enorme aanbod workshops…de agenda… patronen….creaties en niet te vergeten… steeds weer zo’n originele etalage! Een mega hard werkerende onderneemster ben je en duidelijk met heel je hart een Knotje!!
Respect respect girl!!
xx

Marlene Schaeks

Marlene Schaeks

Dag Francis en mede-Knotters,
Van harte gefeliciteerd met het behalen van deze mijlpaal.
Ik ben een van die onliners, die bestelt, maar niet in de winkel komt. Tot vorig jaar, toen onze dochter in Delft afstudeerde. Toch maar ff binnen gelopen🤗. En onlangs is zelfs een grote omslagdoek, gebreid van garen van jullie, weer retour naar Delft gekomen.
Jullie service is top!
Tot snel weer online👍

Eleonora Teunissen

Eleonora Teunissen

Ik wil jullie nog hartelijk bedanken voor de snelle antwoorden op mijn vraag over een omslagdoek die net uitverkocht was toen ik wilde afrekenen en dasrna de snelle levering. Klasse !! Het patroon is erg leuk en ook het haakgaren is erg mooi. Ben heel blij. Eleonora

Mieke

Mieke

Door het zien van jullie prachtige wol, tijdens mijn ziekte, kreeg ik weer zin om te breien en daarna ook weer te haken. Dank daarvoor en ga vooral door met verkopen van die prachtige wol. Heel veel succes in de toekomst.

Constance

Constance

Wat een vrolijk bericht heel veel success en plezier

Klaudia Vercruysse

Klaudia Vercruysse

Beste Francis

Dan wil ik je heel graag een dikke proficiat wensen! Doe er nog vele jaartjes bij!
Handwerk en creatief bezig zijn is een echte verslaving, ook ik ben gek op die mooie kleurtjes en soorten garens. Vaak zeg ik ‘je mag mij gerust een dagje opsluiten in een wolwinkeltje’ ik zou me geen moment vervelen.
Veel succes nog!
Fysiek is het wat ver om binnen te springen, maar heel regelmatig snuister ik op jullie site.
Bedankt voor die momenten van geluk!

Margot

Margot

De eerste zaadjes zijn gepoot en er zullen elk jaar nieuwe en mooiere plantjes uit voort komen. Heel veel succes verder!
Enneh… mocht ik ooit in Delft komen, dan zal ik zeker even langs komen :-)

Een reactie schrijven