Gezondheid en haken - deel 3

35 reacties

Lieve, lieve lezers,

Het steunt me enorm hoe er wordt meegeleefd met mij! En ik zal jullie verder op de hoogte houden hoe het met me gaat.

Na weken van steeds overvallen worden met nieuwe en onverwachte mededelingen over het gezwel in mijn hoofd, ben ik nu in wat rustiger vaarwater gekomen. Om dan toch wat meer duidelijkheid te geven, er is een meningeoom in mijn hoofd gevonden. Nu is dat op zich geen zeldzaamheid, schijnt best vaak voor te komen.

Maar helaas ben ik toch een speciaal geval en wel omdat deze goedaardige tumor bij mij erg groot is en op een lastige plek zit. Eigenlijk is elke dokter verbaasd dat ik maar zo weinig klachten heb (alleen gehoorverlies aan mijn linkerkant). Dat geeft wel aan dat het een bijzonder geval is. De tumor is al zo groot dat je zou verwachten dat er al meer aangetast zou zijn.

Vanwege de grootte wilde de eerste arts die we spraken direct gaan opereren. Maar na overleg in het multidisciplinaire team in Leiden bij het LUMC, is er nu geadviseerd om het even aan te zien. Deze tumor zit er al jaren, misschien al 10 tot 20 jaar en groeit minimaal. De plek waar hij zit, is niet makkelijk operabel, niet zonder risico. Dus we gaan over een half jaar kijken of de groei wellicht is gestopt en dat zou het beste scenario zijn. Dan wordt het een kwestie van in de gaten houden en leren leven met het idee dat er iets in je hoofd zit en iets minder horen aan de linkerkant.

Goed zover het medische verhaal. Het zet wel even je hele leven op zijn kop, moet ik zeggen. En dan kom ik maar weer eens terug hoe belangrijk de steun van mensen om je heen is. Ik geloof zelf dat de liefde die ik voel van alle kanten, ook die van jullie, mij hier doorheen gaat helpen!

Ik hou me vast aan dat het een goedaardige tumor is, dus hij gaat niet mijn lijf aantasten. Verder hou ik me vast aan het feit dat hij er al heel lang zit en mijn hersenen zich hieraan aangepast hebben.

En wat mij op dit moment enorm veel troost geeft, is de natuur en het haken en breien! Buiten al lieve woorden die ik ook weer lees van jullie en van naasten! Maar het geeft me veel energie om mooie brei- en haakwerkjes te zien, te bedenken, te maken, te ontwerpen. Het bij elkaar zoeken van materialen, mooie steken, prachtige kleuren, dat blijft me toch enorm vervullen.

Natuurlijk heb ik ook mijn ups en downs, maar ik kan me optrekken aan de breiwerkjes die ik voorbij zie komen. Of ik pak mijn haakwerkjes erbij! Of ik ga aan de slag met nieuwe materialen om te voelen en merken hoe dat werkt. Ook deze blog schrijven, heelt me. Ik lees ook dat mensen zich erin herkennen en ik denk dat dat belangrijk is, dat we er voor elkaar kunnen zijn!

Als er iets gebeurt met je gezondheid, wordt je teruggeworpen op de basis van je bestaan. En dan ben ik gewoonweg zo enorm dankbaar voor de mensen om mij heen. En ik ben ook erg dankbaar voor Knotten! Dat dit bedrijf er is, dat er mensen in werken die me alles gunnen en zorgen dat Knotten gewoon doordraait en mij de gelegenheid geven om bezig te zijn met het creatieve aspect van het bedrijf. 

Ik kan mijn liefde leggen in het maken van mooie dingen met mooie materialen, dat geeft me energie! En dat kan ik nu wel gebruiken.

Ik neem voor mezelf de tijd om een weg te gaan vinden met dit issue in mijn gezondheid, dit betekent dat ik me erg op de achtergrond bevindt van Knotten. Gelukkig zijn er genoeg Knotjes die ervoor zorgen dat jullie daar geen last van hebben en Knotten gewoon door kan draaien.

De komende maanden zullen jullie niet veel van me horen. Maar af en toe een blog schrijven, geeft me ook weer energie. Ook de leuke Heart and Soul CAL zal ik uitwerken zodat jullie mee kunnen haken. Ik ben nu ook aan het breien en daarvan zal ik jullie ook op de hoogte blijven houden.

Ik heb voor mezelf even op de pauzeknop gedrukt maar kom hier alleen maar sterker uit! Dank jullie wel voor de liefde die ik voel en voor er voor mij te zijn!

Heel veel liefs en tot snel!

Francis


35 reacties


 • Thea

  Francis,
  Wens je heel veel sterkte! Rust , haken, breien en natuur is het beste medicijn. Fijn dat de knopjes zo de boel draaiende houden.
  Een lieve groet vd Veluwe


 • Lieve De Bruyn

  Liefste Francis , dit zullen wel heftige tijden zijn voor jullie
  Ik wens je het allerbeste en veel sterkte
  Ik denk aan jou en ga voor je duimen dat alles mag goed komen
  Groetjes uit België van Lieve


 • Karin

  Veel sterkte Francis! 💐


 • Ria

  Lieve Francis. Het is zeker goed dat je er zo over denkt, maar het is een naar idee. Opereren is ook niet alles. Afleiding zoeken in je hobby is een goede therapie. Mooie dingen maken voor ons toppie. Heel veel sterkte. Liefs


 • Annick

  Heel veel steun en sterkte en blijf genieten van de dingen die het leven zo mooi maken. Geniet dus maar extra van al je haak- en brei momentjes.
  Steungevende knuffel 🧸☺️


Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.