Een nieuwe kantbreien KAL2019 - de kanten stola

Soms denken jullie misschien dat we het breien een beetje vergeten, maar niets is minder waar. Want ook breien is zo'n fijne bezigheid om te doen. En nu wil het zo zijn dat Knotten in 2016 een prachtige kantbreien stola heeft ontworpen.

Deze stola is zo mooi en leuk opgebouwd en ook zo leuk om te breien dat we op vrijdag 12 april weer gaan starten met deze Knit ALong. Wij de Knotjes zijn allemaal superenthousiast en hebben echt heel veel zin deze leuke stola te gaan breien, samen met jullie! Dus haak je ook aan?

Dit betekent dat vanaf vrijdag 12 april elke week een stuk patroon wordt gepubliceerd, met filmpjes, die we dan met z'n allen tegelijk gaan breien! De patronen worden over 9 weken gepubliceerd en dan uiteindelijk heb je een prachtige kanten sjaal!

Wat gaan we maken? Een sjaal, een lange sjaal met punten die in de lengte is gebreid. De KAL is geschikt voor de gevorderde beginner. Je moet recht en averecht kunnen breien en overweg kunnen gaan met een rondbreinaald. Maar het is niet nodig om al eens kant te hebben gebreid.

We hebben 3 kleuren 365 Cashmere gebruikt. Wij hebben allemaal onze favoriete combinatie uitgezocht en er zijn dus al 7 kleuropties die je kunt bestellen. Maar je kunt ook zelf kleuren kiezen, 2 bollen en 3 kleuren.

De 365 Cashmere bestaat uit 77% katoen en 15% kasjmier (en 8%polyamide voor de sterkte). Dit is geen getwijnd garen, maar gepunnikt. Door de constructie van het garen zit er 175 meter op een bol van 50 gram, toch is het garen geschikt voor breinaald 4 tot 4,5. 

Als je dit garen zou willen vervangen dan kan het zijn dat je aardig wat meer meters/bolletjes nodig hebt. Dus hou daar rekening mee. Het patroon van de stola is ook niet zo geschikt voor wol.

Wat heb je nodig:

  • 3 * 2 bollen 365 cashmere
  • Naaldpunten 4,5 mm met 2 draden van 120 cm, extra rondbreidraad van 40 cm.
  • Kabelverbinders (voor het afkanten met een extra lange draad) en stoppertjes (die zitten al bij de draad). 

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.