Brei of haak iets bij je nieuwe shirt - stijladvies van Francis

1 reactie

INSPIRATIEBLOG

Persoonlijk vind ik een van de leukste dingen die er zijn, om iets passends te maken bij een nieuwe outfit of gewoon een nieuwe broek of een nieuw shirt.

Nu begrijp ik dat ik makkelijk praten heb met zo'n walhalla aan mooie bolletjes dagelijks om me heen. Maar ook jij kunt jezelf zo af en toe even verwennen.

Zoals jullie misschien weten, zit ik in het Blue Sunday team samen met 3 collegawinkels uit Delft. We zijn ondernemers met een blauw hart die Delft met al onze passie nog meer op de kaart zetten en in het bijzonder de zondagsopening van Delft. Want zoals jullie weten, kun je bij Knotten 7 dagen per week naar de stenen winkel komen, maar natuurlijk 24/7 in onze online winkel snuffelen. Een lang verhaal om uit te leggen dat ik uiteraard graag kom en shop bij de collegawinkels! Zo wandel ik vaak bij Ray Brandstore binnen en dan kan je ook opeens op een kleur vallen.

Zo viel mijn oog op dit prachtige shirt van Samsoe & Samsoe in de kleur groen. Het is verstandig het shirt dan mee te nemen naar de winkel (ik snap dat dit voor de online klanten wat minder handig is, maar onze fotografie is zo kleurecht als mogelijk). En dan kun je gewoon langs de schappen lopen en snuffelen en zoeken naar de juiste kleur. Zo kwam ik bij de Lusso terecht van Lang Yarns. Dat is natuurlijk een superedel draadje van zijde, mohair, kameel en merinowol (zo zacht en zo comfortabel!). Dat is de groene kleur van het vest.

Vervolgens kun je dan kijken welke kleuren je zelf mooi vindt en die goed combineren met de basiskleur. In deze shrug heb ik gekozen voor de lichtgroene Silkhair van Lana Grossa, de Riva van Lang Yarns in groentinten en de eerlijkheid gebied te zeggen dat ik de Organico van Lana Grossa nog thuis had liggen en die er uiteindelijk wel heel goed bij vond passen.

En dan heb je je kleurtjes en wat ga je daarmee doen? Ik weet dat ik ook daar een voordeel heb dat ik uit mijn hoofd iets durf te gaan maken en bovendien af en toe hulp kan vragen aan mijn collegaatjes.

GLOBALE BESCHRIJVING PATROON - ter inspiratie

Maar ik had bedacht zo'n shrug-vest te gaan maken. Hiervoor had ik 2 bollen Lusso, 1 bol Silkhair, 1 bol Organico en 1 bol Riva. Een globale leidraad voor de afmetingen van zo'n vestje zijn: 90 cm breed en 80 cm hoog. Dan valt het lekker ruim. Dus ik heb een x aantal steken opgezet om ongeveer aan die 90 cm te komen, lekker op grote naalden 10 mm. De Lusso en de Silkhair heb ik met dubbele draad gebreid. In dit geval is het ook allemaal erg lichte wol en valt dit soepel dus kan het helemaal. Aangezien ik niet van structuur hou, brei ik willekeurig strepen en steken. De luie wijvensteek vond ik grappig om erin te verwerken en verder vooral recht en tricot gebreid. Na 80 cm hoogte afgekant en dan beginnen met de afwerking. De rechthoek dubbelvouwen en zijnaden dichtnaaien (hou ongeveer 18 cm open voor de armsgaten). In dit geval heb ik een aantal toeren aan de mouwen gebreid en nog 2 toeren vasten eraan gehaakt. En vervolgens rondom steken opgenomen om een rand te breien langs de hele shrug. Deze heb ik op naalden 6 mm gebreid, zodat de rand wat strakker wordt en het vestje goed blijft zitten. Ook hier een beetje ad random van kleur gewisseld en om de ribbels te krijgen een toer recht en dan een toer averecht gebreid. Wel afgesloten met de Organico in zalmoranje voor een mooie afstekende rad langs het shirt.

En wat wilde het toeval? Ik had natuurlijk die leuke tunisch gehaakte sjaal al gemaakt en die past toch helemaal bij deze outfit? Om de outfit the final touch te geven, heb ik oorbelletjes en een armband gekocht bij Lu-St. Ook zo'n leuke Blue Sunday-collega.

Laat je me even weten of je geïnspireerd geraakt bent?

 

 

 


1 reactie


  • Nel Ebell

    Werkelijk een heel mooi geheel. En leuke steken combinatie. En wat zo leuk is:
    Ik zie een prachtig afgeslankte Francis.
    Het staat je prachtig.
    Groetjes van Nel


Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.