Zijde met zijde in de aanbieding

Men neme een zijden sjaal als basis en je gaat eraan haken! Hoe cool is dat? We bieden een pakket aan in 2 kleurencombinaties met ruim 50% korting! Francis gaat natuurlijk voor de kleurrijke en Tessa gaat voor de grijs/roze. Welke vind jij het mooist? Kijk ook eens bij de Tiffany voor andere kleuren.

Hoe maak je dit nu? Dat is eigenlijk heel eenvoudig! We leveren een 100% zijden basissjaal van 45 bij 150 cm. Op deze basis ga je verder haken. Langs de korte kanten haak je vasten. Je kunt gewoon met haaknaald 2 door de sjaal prikken om de Tiffany draad op te pakken. De Tiffany verder haak je liever op een haaknaald 4.

Wij hebben met geel langs alle randen een toer vasten gehaakt. 

Langs de korte kanten haak je 2 toeren vasten per kleur. Volgorde is geel, roze, oranje, groen.

Langs de lange zijde laten we het patroon lekker uitwaaieren.

Haak op de rij vasten een rij stokjes. Hierna gaan we een rij stokjesbundeltjes maken. Haak een stokje, *sla een steek over, haak een stokje, losse en stokje in de volgende steek*. Herhaal * * tot einde en sluit af met een stokje.

We haken in de volgende rij 2 lossen tussen de 2 stokjes. Haak 3 keerlossen, *haak een stokje, 2 lossen en stokje om de losse van de vorige toer*. Herhaal * * tot einde en sluit af met een stokje.

Nu stappen we over op roze en haken 3 lossen tussen de stokjes. Haak 3 keerlossen, *haak een stokje, 3 lossen en stokje om de 2 lossen van de vorige toer*. Herhaal * * tot einde en sluit af met een stokje.

In de volgende rij met roze haken we dubbele stokjes en 3 lossen. Haak 4 keerlossen, *haak een dubbelstokje, 3 lossen en dubbelstokje om het lossenboogje van de vorige toer*. Herhaal * * tot einde en sluit af met een dubbelstokje.

We stappen over op oranje en haken 2 stokjesbundeltjes om elk lossenboogje van de vorige toer. Haak een stokje, *haak een stokje, losse en stokje en nogmaals stoke, losse, stokje om het lossenboogje van de vorige toer*. Herhaal * * tot einde en sluit af met een stokje.

Haak nog een rij stokjesbundeltjes in oranje. Haak 3 keerlossen, *haak een stokje, 1 losse en stokje om de losse van de vorige toer*. Herhaal * * tot einde en sluit af met een stokje.

In groen herhalen we nogmaals de laatste rij.

Afsluitend haken we in de laatste rij in groen een picot tussen de stokjes. Een picot zijn 3 lossen en een halve vaste in de eerste losse. Haak 3 keerlossen, *haak een stokje, 1 picot en stokje om de losse van de vorige toer*. Herhaal * * tot einde en sluit af met een stokje.

Van de overgebleven wol maken we franjes. We knippen draden van ongeveer 20 tot 30 cm en maken er bundeltjes van ongeveer 10 draden van. Deze knopen we aan de vasten aan de korte zijden van de sjaal.

Je hebt nu een geweldige en unieke sjaal! 

 

 


Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.