Stof combineren met haken - nieuw ontwerp

Een nieuwe mogelijkheid om stof te combineren met katoen! Dit is de Happy Spring Shawl. 

We hebben nu een mooi stofje met bloemenprint genomen. Rondom het hele lapje werken we de randen af met een festonsteek. Langs de smalle randen gebruiken we hiervoor roze en langs de lange randen groen. 

Lana Grossa heeft een nieuwe sokkenwol, Solo Cotone die een geweldig kleurverloop geeft zoals je hier kunt zien.

We haken aan de korte zijde eerst een toer vasten en stokjes en daarna gaan we over op stokjesbundels. Hiertoe haken we als kantsteken een stokje. Je slaat dan een steek over en je haakt een stokje, losse, stokje in dezelfde steek. Dit doe je tot het einde en je eindigt dus weer met een stokje. De volgende toeren haak je het stokje, losse, stokje om de losse tussen de 2 stokjes van de vorige toer. Je haakt de bol sokkenwol op.

Hierna haken we rondom een toer vasten met een afstekend kleurtje. Langs de randen van de stof hebben we een vaste en een losse in iedere festonsteek gehaakt. Langs de randen van het haakwerk is het meer gevoelsmatig insteken en hebben we gewoon vasten gehaakt.

Hierna maak je de sjaal nog iets langer door aan de andere korte kant een stuk effen te haken met het afstekende kleurtje. Je haakt eerst nog een toer vasten en een toer stokjes en dan ga je weer over op de stokjesbundels. Je haakt de bol katoen bijna op, maar we hebben nog iets nodig voor de strik.

We hebben een draad dor de festonsteek geregen en nog een paar keer omwikkeld op de scheiding van de stof met het afstekende kleurtje. je maakt een strik en je naait de 3 roosjes vast op de strik.

Ook zin om zelf een samenstelling te bedeken? Kijk eens rond op onze 'stoffenafdeling' voor bijvoorbeeld een bundel van fat quarters van Gutermann.


Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.