Pannenlap in patroon Knotten CAL2015

 

Deze week haken we in de Knotten CAL2015 samenghaakte vasten. Graag laat ik jullie zien wat je zoal nog meer kunt doen met de steken die we leren kennen in de CAL2015 van Knotten.

We gaan 15 kleurtjes Cotone gebruiken. We nemen 2 kleuren Cotone samen. We zetten 33 vasten direct op met een haaknaald 4.5. Weten jullie nog hoe dat gaat? Kijk anders even de video hier.

Wij zijn begonnen met aqua samen met limegroen.

Hierna gaan we haken in de samengehaakte vastensteek. Kijk op ons patroon van de CAL2015 voor de uitleg van de steek.

We haken steeds 2 toeren in dezelfde keurencombinatie. Dus na één rij in aquablauw met limegroen in samengehaakte vasten, veranderen we van kleur. Hierbij laten we 1 kleur vallen (in dit geval de aquablauw) en nemen een nieuwe kleur naast de limegroen (in dit geval rozerood). We haken weer 2 rijen samengehaakte vasten (de eerste rij is dan aan de goede kant) en laten dan limegroen vallen. Nu haken we 2 rijen rozerood samen met paars. Hierna 2 rijen paars met groen, groen met oranje, oranje met geel, geel met donkerroze, donkerroze met lichtroze, lichtroze met lichtturkoois, lichtturkoois met fuchsiaroze, fuchsiaroze met turkoois, turkoois met grasgroen en grasgroen met rood. Hecht af.

Afsluitend gaan we nog een rand samengehaakte vasten rondom de pannenlap haken van oranje met blauwpaars. We beginnen met 2 samengehaakte vasten en in de hoek eindigen we ook weer met 2 samengehaakte vasten, haak 2 lossen en begin dan op de samengehaakte vasten van de andere zijde ook weer met 2 samengehaakte vasten. Haak zo rondom en sluit de laatste hoek met een halve vaste. Haak hier ongeveer 12 tot 15 lossen en sluit het lusje met een halve vaste in de eerste losse. Haak nog een paar halve vasten over de zijkant voor de stevigheid van het lusje, hecht af en werk de draden weg.

Je hebt nu een stevige pannenlap van ongeveer 20 bij 20 cm.

Ik kan me ook voorstellen dat je allemaal blokken maakt van deze kleurrijke steken en deze aan elkaar vastzet voor bijvoorbeeld een picknickdeken.

 

 


Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.