Seems like old times in Cotone van Lana Grossa - deel 1

Het patroon seems like old times leent zich om met katoen te haken en wel katoen in kleurtjes! Het patroon is gratis beschikbaar op Ravelry in het Engels, gemaakt door Michelle DuNaier. We gaan deze sjaal ook met Cotone haken. We gebruiken 13 kleuren en 5 bollen ecru. We passen het patroon naar onze eigen smaak hier en daar aan.

Wij hebben de sjaal gehaakt met de mooie katoen van Lana Grossa: wij hebben een haaknaald 3 gebruikt, maar we haken los, dus we adviseren een haaknaald 3.5 of 4.

De sjaal meet langs de bovenzijde ruim (weten we nu nog niet) en van de bovenrand naar de punt is .(?) cm. 

Patroon

V = stokje, 3 lossen en een stokje

Schelp = 4 stokjes

Puff = sla de draad om, steek in en haal lus op, herhaal dit 4 keer, je hebt nu 9 lussen op je naald. Sla om en haal de draad door 8 lussen, sla om en haal de draad door 2 lussen.

 

Je begint in het midden bovenaan, haak 5 lossen met Cotone ecru 028 en sluit dit tot een ring met een halve vaste. Zie de eerste tekening. Haak de V-toeren steeds met ecru.

1: 4 lossen (telt als stokje en 1 losse). *Stokje in ring, losse* 4 maal en haak nog een stokje.  

2: 6 lossen en 1 stokje in eerste lossenboogje (telt als een V), haak een V (1 stokje, 3 lossen, 1 stokje) in elk volgende lossenboogje, V in het startlossenboogje vorige toer. Hecht ecru af.

3: Hecht groen 046 aan en haak 6 lossen en haak een schelp (4 stokjes) in het eerste lossenboogje en een schelp in het tweede lossenboogje. Hierna kom je in het midden, markeer dit met een stekenmarkeerder. Haak en schelp, een losse en nog een schelp. Haak een schelp in het volgende lossenboogje, haak een schelp in het laatste lossenboogje, 3 lossen en een stokje. 

4: haak 6 lossen en een V in eerste lossenboogje. Haak een V in het midden van de volgende schelpen, in de losse in het midden haak je een V en daarna een V in de volgende 3 schelpen. In het laatste lossenboogje haak je een V, 3 lossen en een stokje.

Chain = losse; sl st = halve vaste; dc = stokje

 

5 (schelpen aan de goede kant): hecht groen 015 aan en haak 6 lossen en 2 stokjes in het eerste lossenboogje. Haak een schelp in elke V tot het midden, haak dan een schelp, losse, schelp in het midden en haak weer een schelp in elke V. Haak 2 stokjes, 3 lossen en 1 stokje in het laatste lossenboogje.

6 (V's): haak 6 lossen en een V in eerste lossenboog, een V in het midden van elke schelp tot het midden, V in middelste losseruimte, V in elke schelp en haak een V in het laatste lossenboogje, 3 lossen en een stokje ook in het laatste lossenboogje.

Repeat = herhaal

- 28: herhaal rij 5 en 6.

7: met geel 016

9: met oranje 040

11: met rood 018

13: met framboos 041

15: met roze 003

17: met paars 031

19: met donkerpaars 045

21: met koningsblauw 012

23: met turkooisblauw 010

25: met lichtturkoois 009

27: met mint 035

29 (in diagram 25, puffs = bolletjes): haak 6 lossen en een puff in het eerste lossenboogje, haak 4 lossen (hier wijken we af van de tekening!) en een puff in de volgende V tot het midden. Haak een puff, 3 lossen en een puff in de middelste V. Haak hierna een puffen 4 lossen in elke V en haak in het laatste lossenboogje een puff, 3 lossen en een stokje. 

LET OP: TOER 30 IS VERVALLEN, ZIE DEEL 2

 

 

Klik hier voor het patroon in PDF 


Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.