Als we de sjaal uit de simply haken gaan maken, moeten we dus eerst 211 toeren tunische breisteek maken voor de band. Daarna gaan we over op de vierkantjes. Hiertoe moet de laatste toer nog afgesloten worden met een toer vasten. Je stapt over op een haaknaald van een halve maat groter!

We draaien het werk nu 90 graden met de klok mee en haken langs de onderrand ook een rand vasten. In elke toer van het tunische haakwerk één vaste. Op deze rand gaan we vierkantjes haken.

Maar dit is in dit ontwerp de achterkant van het werk, dus we draaien het werk om en dat ziet er als volgt uit.

Nu gaan we vierkantjes opbouwen langs de rand, maar dan in tunische haaksteek. Dit is in feite de meest eenvoudige tunische steek. Eerst haken we 6 lossen, en nemen dan vanaf de tweede losse steken op de naald. Dan steken we de naald in de eerste vaste van de rand en nemen nog een lus op. Er staan nu 7 lossen op je naald.

We haken weer een teruggaande toer, maar nu geen kantsteek, dus draad omslaan, door 2 lussen halen en zo teruggaan totdat je nog 1 lus op je naald hebt.

In dit ontwerp gaan we direct minderen. Bij tunisch haakwerk steek je de naald achterlangs de voorste draad van het v'tje, dus je blijft aan de voorkant van je werk. Als je gaat minderen, steek je de naald direct door 2 lussen.

Hieronder een foto hoe je het bij de volgende steek doet. Naast de kop van de naald zie jet het volgende lusje waar je de volgende steek in moet steken. Je blijft met je naald dus echt voor het werk. 

Je hebt aan het einde van deze toer 6 steken op je naald en zo minder je nog 4 toeren. Hierna haak je 1 vaste in de vaste van de rand. Je hebt nu het eerste driehoekje gehaakt.