Mozaïek MAL 2020 - patroon 5

 

Haak je de versie stained window uit 2019? Bekijk de patronen dan hier.

Het patroon van deze week in het haakschema:

 

En het patroon in het vakjesschema:

Patroon

We zijn vorige week geëindigd met een rij vasten in de Colorissimo. Ook deze week eindigen we de laatste teruggaande rij met alleen vasten in de Colorissimo.

NB: 1 getekende rij is heengaand EN teruggaand. De stokjes worden 2 rijen lager op de vaste in die rij voorlangs gehaakt. In de teruggaande rij, haak je vasten op de stokjes.

Rij 1 heengaand Cool Wool Gots: kantsteek, 1 losse, *3 vasten, 1 losse, 5 vasten, 1 losse*. Herhaal * * en eindig met 2 vasten en de kantsteek.

Rij 1 teruggaand Cool Wool Gots: kantsteek, 2 vasten, *1 losse, 5 vasten, 1 losse, 3 vasten*. Herhaal * * en eindig met een losse en de kantsteek.

Rij 2 heengaande in de Colorissimo: kantsteek, 1 stokje, *1 losse, 2 vasten, 1 losse, 1 stokje, 4 vasten, 1 stokje*. Herhaal * * en eindig met 1 losse, 1 vaste en de kantsteek.

Rij 2 teruggaand in de Colorissimo: kantsteek, 1 vaste, 1 losse, *5 vasten, 1 losse, 3 vasten, 1 losse*. Herhaal * * en eindig met 1 vaste en de kantsteek.

Zo haak je verder volgens het schema. De laatste heengaande rij in de Colorissimo alleen vasten en stokjes haken en de laatste teruggaande rij zijn alleen vasten.