Mozaïek MAL 2020 - patroon 1

Jaaaa eindelijk is het zover! We gaan beginnen met deze superleuke MAL 2020! Wil je ook nog aanhaken? Bekijk hier dan de pakketten.

Lees ook eerst de uitleg over het mozaïekhaken. Haak je de versie stained window uit 2019? Bekijk de patronen dan hier.

We haken met een haaknaald 5 mm.

We beginnen met 65 vasten met Cool Wool Melange Gots. Dus zet 65 vasten direct op. Haak nog een rij vasten in Cool Wool.

Voor de plaid begin je met 128 vasten met Cool Wool Melange Gots (directe opzet). En haak je nog een rij vasten Cool Wool. De rest van het patroon is hetzelfde, je doet alleen meer patroonherhalingen.

Een korte tutorial over het direct opzetten van vasten:

Vanaf nu gaan we het schema volgen, onderaan te vinden. In het schema staat dus elke getekende rij voor 2 rijen om te haken, heengaand en teruggaand. Je haakt 2 rijen met Cool Wool en dan 2 rijen met Colorissimo, dan weer 2 rijen Cool Wool en 2 rijen Colorissimo. 

Het eerste patroon in beeld, het volledige schema staat onderaan deze pagina:

We haken dus 2 rijen met Colorissimo. Je haakt op elke vaste een vaste. Maar op de plek van het zwarte vierkantje, haak je een losse. En op de plek van de zwarte vierkantjes van de vorig rij, haak je een stokje voorlangs op de voorste lus van de opzetketting 2 rijen eronder (zorg dat het hele stokje voorlangs loopt, dus de haaknaald insteken en deze weer voor het werk terugbrengen (niet doorsteken als normaal) en voor het werk de omslag maken en doorhalen).  

De eerste rij met Colorissimo helemaal uitgeschreven gaat als volgt:

Kantsteek, *vaste, stokje voorlangs, een losse, 7 vasten*, herhaal * * tot einde en eindig met een kantsteek. 

Teruggaande rij haak je boven elke vaste en elk stokje een vaste en boven de losse haak je ook een losse.

Hieronder de schematische weergave van dit patroon. Er staan onderaan XXX bij het gedeelte dat herhaald moet worden. Dus in deze tekening herhaal je steek 1 t/m 9.

Je haakt zo dit patroon en eindigt met een rij Cool Wool, hierbij haak je wel de stokjes die nodig zijn maar voor de rest gewoon vasten. De teruggaande rij haak je alleen maar vasten.