Mozaïek patroon week 5

Goedemorgen bij het patroon van week 5. We hebben vorige week even een rustige week gehad en nu hebben we een week die lijkt op week 2.

Maar het is vakantietijd en we hebben volgende week een rustweek! Dus patroon week 6 komt vrijdag 30 augustus en patroon week 7 komt vrijdag 6 september. Dus haak nog aan en bestel een van de mooie kleuren!

Download de PDF met patroon hier.

Het patroon van deze week in het haakschema:

 

En het patroon in het vakjesschema:

Patroon

We zijn vorige week geëindigd met een rij vasten in de basiskleur. Ook deze week eindigen we de laatste teruggaande rij met alleen vasten in de basiskleur.

NB: 1 getekende rij is heengaand EN teruggaand. De stokjes worden 2 rijen lager op de vaste in die rij voorlangs gehaakt. In de teruggaande rij, haak je vasten op de stokjes.

Rij 1 heengaand kleur 4: kantsteek, 1 losse, *3 vasten, 1 losse, 5 vasten, 1 losse*. Herhaal * * en eindig met 2 vasten en de kantsteek.

Rij 1 teruggaand kleur 4: kantsteek, 2 vasten, *1 losse, 5 vasten, 1 losse, 3 vasten*. Herhaal * * en eindig met een losse en de kantsteek.

Rij 2 heengaande in de basiskleur: kantsteek, 1 stokje, *1 losse, 2 vasten, 1 losse, 1 stokje, 4 vasten, 1 stokje*. Herhaal * * en eindig met 1 losse, 1 vaste en de kantsteek.

Rij 2 teruggaand in de basiskleur: kantsteek, 1 vaste, 1 losse, *5 vasten, 1 losse, 3 vasten, 1 losse*. Herhaal * * en eindig met 1 vaste en de kantsteek.

Zo haak je verder volgens het schema. De laatste heengaande rij in de basiskleur alleen vasten en stokjes haken en de laatste teruggaande rij zijn alleen vasten.