Mozaïek CAL 2021 - week 4

Welkom bij het midden van de sjaal of deken! Dit is een wat kleiner patroon als overgang naar de andere helft. Het patroon is redelijk eenvoudig. Dus deze week kunnen we even ademhalen.

Hieronder het patroon in schema.

We zijn vorige week geëindigd met een rij vasten in de basiskleur.

Dit deel starten we met kleur 8. We maken eerst een soort band van zwarte blokjes met kleur 8 ertussen.

Rij 1 in kleur 8 heengaand: kantsteek (= vaste) en haak afwisselend een losse (steek overslaan) en een vaste en eindig met de kantsteek (= vaste).

Rij 1 in kleur 8 teruggaand: haak de kansteek en afwisselend een losse en een vaste (de losse boven de losse en de vaste boven de vasten) en eindig met een kantsteek.

Rij 2 in basiskleur heengaand: kantsteek en haak afwisselend een stokje en een vaste en eindig met de kantsteek.

Rij 2 in basiskleur teruggaand: kantsteek en haak vasten en eindig met de kantsteek.

Rij 3 in kleur 8: haak heengaand en teruggaand enkel vasten.

Rij 4 in basiskleur heengaand: haak (na de kantsteek) steeds 4 vasten en een losse (steek overslaan) en eindig met 4 vasten (inclusief de kantsteek).

Rij 4 in basiskleur teruggaand: haak steeds 4 vasten en een losse (steek overslaan) en eindig met 4 vasten.

Rij 5 in kleur heengaand: haak de kantsteek, 1 losse, 2 vasten, *losse, stokje, losse, 2 vasten*, herhaal * * tot het einde en eindig met de kantsteek.

Rij 5 in kleur teruggaand: haak de kantsteek, *2 vasten, 1 losse, 1 vaste (op het stokje een vaste haken), 1losse*, herhaal * * tot het einde en eindig met 2 vasten, 1 losse en de kantsteek.

Haak zo verder volgens het schema.

De laatste heengaande rij volgens schema haken, echter de teruggaande rij is een rij met alleen vasten in de basiskleur (immers komen stokjes op de vasten in de teruggaande rij).

Klik hier om het patroon te downloaden.