La Bella Vista Stola Knotten KAL 2022 - Patroon deel 3

We gaan met kleur A (Più Bella) met kleur D (Landlust Sommerseide) weer in de andere richting breien, zelfde richting als deel 1.

De steken van vorige week op de naald laten staan en 69 steken breiend opzetten (aan de goede kant van het werk). Beginnen met naald 1 uit het patroonschema. In dit patroon de laatste steek altijd samenbreien met een of twee steken van vorige week.

Verder volgens het schema breien waarbij naald 3 t/m 18 steeds worden herhaald, totdat alle steken uit de zijkant van vorige week zijn samen gebreid met het nieuwe deel.

Brei het schema tussen de rode strepen 2 keer. Eindig met nog 5 steken recht breien en dan de laatste steek samenbreien met 1 steek of 2 steken van vorige week die nog op je naald staat. De teruggaande naald altijd averecht breien.

Bij de Più Bella hebben we 84 steken op de naald staan. We willen circa 104 naalden ajourpatroon breien en het patroon dus 6,5 keer breien. 

Bij de Sommerseide hebben we 94 steken op de naald staan. We willen circa 120 naalden ajourpatroon breien en het patroon dus 7,5 keer breien. 

Je moet dus ongeveer om de naald 2 steken samenbreien met de laatste steek van je nieuwe patroon. Naald 3 1 steek samenbreien met de laatste steek en in naald 5 2 steken samenbreien met je laatste steek (dus 3 steken samenbreien) en zo verder.

Herhaal steeds naald 3 t/m 18. Brei totdat alle steken die nog op je naald stonden van deel 2 opgebreid zijn en in de laatste teruggaande naald van deel 3 de steken averecht afkanten.

 

Dit gedeelte is in de Più Bella weer circa 45 cm hoog en in de Sommerseide circa 40 cm hoog.