Stola Bohemian

Bekijk de kleuropties hier.

Afmetingen: 200 cm langs bovenzijde en 80 cm tot de punt

Materiaal, alle Lana Grossa:

1 bol Gomitolo Felice (70% katoen, 30% viscose) - met dubbele draad haken, uiteinde van de buitenkant en vanuit de binnenzijde samen nemen

6 bollen Charity (100% katoen)
Haaknaald 10 mm 

TIP: de stola wordt losjes gehaakt, zodat deze soepel valt en lekker zomers oogt. Let op dat de stekenproef klopt want dan wordt je stola net zo groot als het voorbeeld, als je strakker haakt, wordt de stola een stuk kleiner.

Stekenproef: 10,5 steken bij 5 rijen is 10 bij 10 cm

 

Meerderen aan 1 kant:

Aan het einde van de rij stokjes, haak je 2 stokjes in de bovenste keerlosse van de vorige rij (1 gemeerderd). Dan na het keren, haak je 3 keerlossen en 1 stokje in het eerste stokje (1 gemeerderd) en verder stokjes.

Aan de andere kant eindig je met een stokje op de 3e keerlosse van de vorige rij. Na het keren, haak je 3 keerlossen (telt als eerste stokje) en een stokje in het 2e stokje en verder stokjes.

Strepenvolgorde de Gomitolo Felice met dubbele draad haken: 

11 rijen Charity, 2 rijen Gomitolo Felice, 5 rijen Charity, 4 rijen Gomitolo Felice, 9 rijen Charity, 4 rijen Gomitolo Felice, 10 rijen Charity, 6 rijen Gomitolo Felice, 10 rijen Charity, in het volgende stuk kun je de draad aan de zijkant meenemen. Dus Charity niet afhechten.

2 rijen Gomitolo Felice, 2 rijen Charity, 2 rijen Gomitolo Felice, 2 rijen Charity (nu Charity weer afhechten)

5 rijen Gomitolo Felice, 7 rijen Charity en nog 2 rijen Gomitolo Felice

 

Werkwijze

Haak 4 lossen met Gomitolo Felice. Keer je werk. Sla de eerste 3 lossen over en haak 1 stokje (dit is de eerste rij). Haak vervolgens steeds een rij stokjes en meerder aan 1 kant zoals hierboven beschreven. 

Wij hebben een suggestie hierboven gegeven voor de strepenvolgorde. Je kunt ook naar eigen inzicht een verdeling maken.

 

Afwerking:

Werk alle draadjes weg. Knip franjes van het overgebleven garen van circa 30 cm lengte. Ik heb franjes gemaakt van Charity samen met Felice en deze afgewisseld met franjes van alleen Charity en alleen Felice. Knoop de franjes aan 1 zijde in, in het verlengde van de strepen.

 


Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.