Haakpatroon zomers vest

1 reactie

 One size fits all 

Materiaal

3 bollen Il Puro

3 bollen Corso

1 bol Lavato en 1 bol Gong

Haaknaald 6 mm voor Il Puro en Corso en haaknaald 3.5 mm voor Lavato en Gong

 

Patroon

Gebruik altijd keerlossen aan het begin van de rij, deze tellen niet mee als steek. Voor een dubbelstokje 4 keerlossen en voor een driedubbelstokje 5 keerlossen.

Rij 1 en 2: Zet met Il Puro 175 dubbele stokjes op. Haak hierna een rij driedubbele stokjes.

Rij 3: Haak met haaknaald 3.5 mm en met Gong een dubbel stokje, 6 lossen, sla 2 steken over en haak een vaste. Maak hierna lossenboogjes van 10 lossen, sla 2 steken over en haak een vaste. Doe dit tot het einde, haak dan 6 lossen en een dubbel stokje om de rij af te sluiten.

Rij 4 en 5: haak verder met haaknaald 6 mm en met Corso. Haak een dubbelstokje op het laatste dubbelstokje van de vorige toer, *haak 3 dubbele stokjes om het lossenboogje*. Herhaal * * tot het einde en haak een laatste dubbelstokje op het begin dubbelstokje van de vorige toer. Haak een rij driedubbele stokjes.

Rij 6: Haak met haaknaald 3.5 mm en met Lavato een dubbel stokje, 6 lossen, sla 2 steken over en haak een vaste. Maak hierna lossenboogjes van 10 lossen, sla 2 steken over en haak een vaste. Doe dit tot het einde, haak dan 6 lossen en een dubbel stokje om de rij af te sluiten.

Rij 7 en 8: Haak verder met haaknaald 6 mm en met Il Puro. Haak een dubbelstokje op het laatste dubbelstokje van de vorige toer, *haak 3 dubbele stokjes om het lossenboogje*. Herhaal * * tot het einde en haak een laatste dubbelstokje op het begin dubbelstokje van de vorige toer. Haak een rij driedubbele stokjes.

Rij 9 - 14: Herhaal rij 3 t/m 8

Rij 15, 16, 17: herhaal rij 3, 4 en 5

Nu gaan we het werk opdelen in 2 voorpanden en een achterpand.

Rechtervoorpand:

Haak met haaknaald 3.5 mm en met Lavato een dubbel stokje, 6 lossen, sla 2 steken over en haak een vaste. Maak hierna lossenboogjes van 10 lossen, sla 2 steken over en haak een vaste. Haak zo 11 lossenboogjes en haak dan 6 lossen en een dubbel stokje om de rij af te sluiten.

Je slaat 2 steken voor de armsgaten over.

Achterpand

Hecht Lavato weer aan en haak een dubbel stokje, 6 lossen, sla 2 steken over en haak een vaste. Maak hierna lossenboogjes van 10 lossen, sla 2 steken over en haak een vaste. Haak zo 28 lossenboogjes en haak dan 6 lossen en een dubbel stokje om de rij af te sluiten.

Je slaat 2 steken voor de armsgaten over.

Linker voorpand:

Hecht Lavato weer aan en haak een dubbel stokje, 6 lossen, sla 2 steken over en haak een vaste. Maak hierna lossenboogjes van 10 lossen, sla 2 steken over en haak een vaste. Haak zo 11 lossenboogjes en haak dan 6 lossen en een dubbel stokje om de rij af te sluiten.

Nu herhaal je per pand rij 7 en 8 en vervolgens rij 3, 4 en 5. Hecht de Corso per pand af.

Afwerking:

Sluit de schoudernaden. Gebruik hiervoor de haaknaald 3.5 en Lavato. We maken ook hier weer boogjes. Hecht Lavato aan en haar de 4 keerlossen. Haak dan een dubbelstokje, maar voordat je de laatste keer de draad doorhaalt, steek je de naald in het tegenoverliggende dubbelstokje in (van het andere pand), en haal de draad door deze steek, maak het dubbelstokje af. Nu haak je 5 lossen naar het andere pand, sla daar 2 steken over en haak een vaste. Haak nu weer 5 lossen naar het eerste pand en sla 4 steken over en haak een vaste. Doe dit totdat de steken van het voorpand op zijn en sluit af met een dubbelstokje zoals aan het begin (sla slechts 2 steken over voor het laatste dubbelstokje). Doe dit voor beide schoudernaden.

Alle draadjes afhechten en je bent klaar!