Haakpatroon stola snoepjes

Het pakket garen voor deze stola / omslagdoek is hier te bestellen.

We hebben deze keer eens voor een andere vorm en andere patroonopbouw gekozen. We zijn erg blij met het resultaat, hopelijk jullie ook!

Benodigd materiaal

Malou light: rood en lichtroze

Phil Charme: oeillet

Splendid: rood

Novena: diep-petrol

Mille Colori Kid: blauw

Haaknaald 5.5 of 6 mm

 

Patroon

Zet met malou light lichtroze 100 halve stokjes op. Kijk eventueel hier naar het filmpje en uitleg hoe dat gaat. Vanaf nu gaan we elke rij 2 steken meerderen aan weerszijden (dus totaal 4 steken per rij). Meerderen doe je door 3 steken in 1 steek te haken. We haken 2 rijen dubbele stokjes met Malou light lichtroze en hebben dan 8 steken gemeerderd. Hierna haken we 1 rij halve stokjes.

We houden dit patroon aan, 2 rijen dubbele stokjes en 1 rij halve stokjes en in ELKE rij 2 steken aan weerszijden meerderen. Dit patroon haken we in Milli Colori Kid, Novena, Splendid, Malou light rood en Phil Charme.

We haken nu verder met de Phil Charme, maar in een ander patroon. De zogenaamde kronkelsteek. Omdat we willen blijven meerderen aan de zijkanten, maken we aan de zijkanten meer steken. 

Kronkelsteek:

Rij 1 - haak 3 lossen, *haak 2 dubbele stokjes, een losse en een stokje in 1 steek. Sla 3 steken over* en herhaal * * tot einde en eindig met een dubbelstokje.

Rij 2 - Haak 3 keerlossen en *haak 2 dubbele stokjes, een losse en een stokje om de losse van de vorige rij*, herhaal * * en eindig met een dubbelstokje.

Vanwege het meerderen haken wij de eerste rij kronkelsteek als volgt:

Maak de kronkelsteek in de eerste steek, sla slechts 1 steek over en maak weer een kronkelsteek. De rest van de rij sla je steeds 3 steken over tussen de kronkelsteken. Je eindigt ook weer met een extra kronkelsteek in de laatste steek (hiervoor sla je ook maar 1 steek over).

Haak rij 2 van de kronkelsteek ook nog in Phil Charme (in deze rij meerderen we niet).

We gaan nu om de rij meerderen.

Rij 3 kronkelsteek: We stappen over op Novena en gaan weer meerderen aan de zijkanten. Haak hiervoor een kronkelsteek in de eerste steek, volg rij 2 van de kronkelsteek en haak ook een kronkelsteek in de laatste steek.

Haak nu verder met Malou light lichtroze zoals rij 2 van de kronkelsteek en daarna met meerderingen zoals rij 3 hierboven.

Rij zzonder meerderingen in Splendid.

Rij met meerderingen in Malou light lichtroze.

Rij zonder meerderingen in Malou light rood en vervolgens een rij met meerderingen in de rode Malou light.

Rij zonder meerderingen in Mille Colori Kid.

Rij met en daarna rij zonder meerderingen in Phil Charme.

Rij met meerderingen in Splendid.

Rij zonder meerderingen in Malou light lichtroze.

Rij met meerderingen in Mille Colori Kid.

Rij zonder meerderingen in Malou light rood.

Rij met en daarna rij zonder meerderingen in Splendid.

AFWERKING

We haken langs de bovenrand 2 rijen halve stokjes in Malou light lichtroze. haak een halfstokje in elke steek en om de losse van de kronkelsteek. Meerder aan beide zijkanten 1 steek.

Haak langs de zijranden en onderkant een rij halve stokjes met Malou light rood.

Haak op de rode Malou light een schelpenrand met Mille Colori Kid. 

Schelpenrand:

Haak een losse, *sla een steek over en haak 5 stokjes in de volgende steek, sla een steek over en haak een vaste in de volgende steek*. Herhaal * *