Haakpatroon Square Mille Colori Socks en Lace Lux

We hebben het Square patroon net iets anders uitgewerkt voor de Mille Colori Socks en Lace Lux in combinatie met Jawoll Magic.

Afmetingen sjaal: ongeveer 180 cm bovenrand en 80 cm van bovenrand tot punt.

Materiaal

Mille Colori Socks en Lace Lux, 1 bol kleur 035 (paarsblauw) en 1 bol kleur 080 (bordeauxpaars)

Jawoll Magic 1 bol kleur 079

Opzet met Mille Colori Socks en Lace Lux paarsblauw: begin met 5 lossen en sluit in het rond met een halve vaste. Haak nu in de ring, 3 lossen (=een ver v plus een losse), een ver v en een losse, dan een ver v plus 2 lossen (dit is het midden), een ver v plus een losse, nog een ver v plus een losse en sluit af met een ver v.

Rij 2: haak 4 keerlossen (omdat de rand anders te straks wordt) en een ver v in de eerste steek. Haak een losse en een ver v op de ver v van de vorige toer. Herhaal dit tot het midden. Haak een losse, ver v, 2 lossen, ver v om de 2 middenlossen van de vorige rij. Haak een losse en een ver v op elke ver v van de vorige toer tot de laatste steek. Haak hierin een ver v, een losse en een stokje (weer om de rand niet te strak te laten worden.

Rij 3 - 24: herhaal rij 2

Rij 15: haak een rij dubbele stokjes met Jawoll Magic. Haak 5 keerlossen en een dubbelstokje in de eerste steek. Haak een losse en een dubbelstokje op elke ver v van de vorige toer. Haak om de 2 middenlossen een losse een dubbelstokje, 2 lossen en een dubbelstokje. Haak weer een losse en dubbelstokje op elke ver v van de vorige toer en haak een dubbelstokje, een losse en een dubbelstokje op de laatste steek.

Rij 16-19: haak met Mille Colori Socks en Lace Lux in bordeauxpaars halve stokjes. Haak weer een het begin 4 keerlossen en een halfstokje in de eerste steek. Haak een losse en een halfstokje op elk dubbelstokje van de vorige toer. In het midden haak je een losse, halfstokje, 2 lossen en een halfstokje om de 2 middenlossen. Dan haak je weer een lossen en een halfstokje op elk dubbelstokje van de laatste toer en je eindigt met een halfstokje, losse en stokje in de laatste steek.

Op deze manier haken we verder (meerderen aan het begin en einde en in het midden).

We stappen over op Jawoll Magic, haken een rij dubbele stokjes, een rij halve stokjes en 3 rijen met verlengde vasten.

Hierna haken we 6 rijen verlengde vasten met Mille Colori Socks en Lace Lux in paarsblauw.

Hierna haken we 6 rijen verlengde vasten met Jawoll Magic.

Hierna haken we 6 rijen verlengde vasten met Mille Colori Socks en Lace Lux in bordeauxpaars en haken ook nog 3 rijen dubbele stokjes in deze kleur.

Het is mogelijk de sjaal groter te maken, haak dan nog een aantal rijen verlengde vasten in de verschillende garens en sluit af met 3 rijen dubbele stokjes.

Afwerking

Stop de draadjes in. Span de sjaal op. Maak ongeveer 50 franjebundeltjes en knoop deze verdeeld over de rand in.