Boho Chique 3.0

BOHO CHIQUE 3.0

Tunisch haken - bekijk de kleurmogelijkheden hier.

Afmetingen sjaal (inclusief rand): 180 cm bij 40 cm.

Let op: de afmetingen van de sjaal worden zo als de sjaal los wordt gehaakt. Indien je strakker haakt, wordt de sjaal kleiner. Het is ook een kwestie van smaak, maar Francis houdt van los gehaakte sjaals. Scrol naar beneden voor nog een foto.

Bekijk hier de korte tutorial:

 

Materiaal

Kleur 1: Elaganza - 2 bollen

Kleur 2: Durable Soqs - 1 bol

Kleur 3: Durable Soqs - 1 bol

Lala Berlin Shiny: 1 bol

Tunische haaknaald 6 mm (het kan een tunische naald voor draad zijn of een gewone tunische haaknaald)

Opschroefbare tunische haaknaald 7 mm met een draad van 120 cm voor de rand

Eventueel een gewone haaknaald 7 mm (of je gebruikt de opschroefbare naald die je toch al hebt)

 

Gebruikte steken

Rechte tunische steek (zoals gebreid); zie het filmpje hieronder.

Gewone (eenvoudige) tunische steek, TS, zie filmpje hieronder.

Volle tunische steek (full stitch),

Bij de heengaande rij in kleur 1 steek je wel in de eerste opening in en niet in de laatste, wel altijd kantsteek maken.

Bij de heengaande rij in kleur 2 of 3 steek je niet in in de eerste opening en wel in de laatste en ook de kantsteek maken.

Bekijk hieronder de full stitch. Vind je het leuk om die shrug ook te maken? Mail ons dan even op vragen@knottenwol.nl, dan kunnen we een leuk pakket samenstellen:

 

 

Patroon

We gaan elke rij van kleur wisselen. Steeds een rij teruggaand en heengaand en dan wisselen van kleur. Dus we wisselen van kleur als al de steken op je naald staan. Gebruik wel in de hele stola kleur 1 - Eleganza.

Opzet: zet 4 lossen op met kleur 1, haak 1 heengaande toer in de TS.

1e teruggaande rij: hecht kleur 2 aan, kleur 1 niet afhechten, haak teruggaande rij

Rij 2 heengaand: meerder 1 steek door eerst een losse te haken en neem ook een steek op in de eerste steek, haak TS (5 steken)

Rij 2: teruggaand: neem kleur 1 weer op en haak teruggaande rij

Rij 3 heengaand: herhaal rij 2 in kleur 1 (6 steken)

Rij 3 teruggaand: neem kleur 2 weer op en haak teruggaande rij

Herhaal rij 2 en 3 tot je 50 steken hebt.

 

Hierna gaan we de volle tunische steek haken.

LET OP: blijf elke teruggaande naald van kleur wisselen.

Kleuropties - maak streepjes zoals roze voorbeeld of haak colour blocking zoals paars/turkooizen voorbeeld (scroll naar beneden voor foto).

Optie 1: strepen, haak een rij teruggaand en heengaand met kleur 1, dan met kleur 3 Soqs, dan met kleur 1, dan met kleur 2 Soqs, dan met kleur 1 en weer met kleur 3 Soqs. Haak zo 145 rijen en haak het laatste deel de TS met kleur kleur 3 Soqs.

Optie 2: Wissel na circa 72 rijen volle tunische steek de kleur 2 Soqs naar kleur 3 Soqs. Blijf dan afwisselend een rij met kleur 1 en kleur 3 haken.

Haak 145 rijen volle tunische steek (je blijft dus op 50 steken).

Haak hierna weer de TS, maar minder aan het begin van elke rij 1 steek. Doe dit door de eerste lus op te nemen door direct door 2 lussen te steken.

Hecht als je nog 4 steken overhebt, het werk af.

 

AFWERKING

Haak langs de zijde met schuine kanten met een dubbele draad (Eleganza met 1 draad Soqs (kies zelf welke kleur Soqs)) en haaknaald 7 mm een rij vasten. Haak 1 vaste op elke zijkant van een rij.

Voor de rand gaan we met de Shiny haken en de tunische haaknaald 7 mm met 120 cm draad. Neem nu aan de goede kant van de stola steken op uit de vasten. Neem steeds uit 2 steken wel een lus op en sla dan een vaste over, dus uit elke 3 vasten, neem je 2 lussen op. Haak 7 rijen de tunische rechte steek (de gebreide tunische steek). In de laatste rij direct afkanten, neem een lus op zoals voor een gebreide steek maar maak deze steek gelijk af als bij een vaste.

Haak langs de gehele stola met een dubbele draad van de restjes sokkenwol en haaknaald 7 mm een rij kreeftensteek.

Deze sjaal is strakker gehaakt en valt dus kleiner. Tevens is her colour blocking gehaakt versus de streepjes in het roze voorbeeld.