De Knotjessjaal in film

1 reactie

We gaan de Knotjessjaal in heerlijke zomerkleuren haken! Deze versie haken we op een haaknaald 7 mm en het garen bestaat uit Alpaca (80%) met polyamide. We hebben 3 heerlijk zomerse kleurtjes uitgezocht en ook al hebben we de sjaal nog niet af, we schatten in dat deze heerlijk groot wordt! Echt groter dan die gehaakt van de Lace Seta.

Er bestaat een beetje verwarring over het patroon, helaas is er een fout ontstaan in de teltekening. Het hele patroon wordt met HALVE stokjes gehaakt, ook al staat het anders getekend in de tekening.

Verder begin en eindig je elke rij met een V-steek, dit is een halfstokje, losse, halfstokje allemaal in 1 steek. Deze moet je altijd maken in de eerste en de laatste steek.  

Een filmpje om het patroon een beetje toe te lichten:

Een paar aandachtspunten:

De rand kan gaan trekken als je de halve stokjes aan het begin en einde te strak haakt, je kunt ook hiervoor in de plaats stokjes haken om dit te voorkomen.

De afschuining van de zijkanten moet je in de gaten blijven houden, dus blijven opletten dat je de V-steek echt in de laatste steek maakt.

Het is een prachtig patroon, en eigenlijk heel eenvoudig te haken, maar het is verstandig regelmatig te kijken naar je werk om op te letten dat je goed blijft gaan.