4 Capi Southbay stola

De 4 Capi bolletjes riepen ons weer om een leuke stola te haken. Bekijk het pakket met de verschillende kleurmogelijkheden

Afmetingen van deze stola: circa 200 cm bij 75 cm

Materiaal:
7 bolletjes 4 Capi; 4 bollen color (A), 2 bollen uni (B) en 1 bol color (C)

Gebruikte haaknaald: 4.5mm

Kleurvolgorde:

Haak circa 12 rijen met kleur A, met kleur C 1 rij als detail en dan 5 rijen met kleur B. Herhaal dit maar haak dan maar 3 rijen met kleur B. Kijk vervolgens hoe je uitkomt met het materiaal en haak de rand met leuke kleurdetails.

Patroon met onderaan schematisch weergave

Opzet:
Haak 7 lossen en een stokje in de eerste losse, haak vervolgens 3 lossen en een stokje in de eerste losse.

Rij 1: haak 3 keerlossen en haak 7 stokjes om het 3-lossenboogje, vervolgens 1 stokje op het middelste stokje van de vorige rij en 7 stokjes om het 3-lossenboogje en sluit af met 1 stokje op het stokje van de vorige rij.

Rij 2: keer je werk en haak 7 lossen en een stokje in het laatste stokje van de vorige rij, haak 1 losse en haak een stokje in het 4e, 5e en 6e stokje van vorige toer. Haak weer een losse en haak een stokje, 3 losse, stokje, 3 losse, stokje in middelste stokje van vorige rij. Haak hierna een losse, stokje in 3e, 4e en 5e stokje vanaf middelste stokje vorige rij, een lossen en een stokje, 3 lossen, stokje in het laatste stokje.

Rij 3: Haak 3 keerlossen in stokje vorige rij en 7 stokjes om het 3-lossenboogje. Haak een losse en een stokje in middelste stokje van vorige rij, haak weer een losse en 7 stokjes om het 3-lossenboogje. Haak een stokje in middelste stokje vorige rij (dit is het midden van de sjaal en kun je eventueel markeren met een steekmarkeerder) en 7 stokjes om het 3-lossenboogje. Haak weer een losse en een stokje in middelste stokje vorige rij en haak een losse en 7 stokjes om het 3 lossenboogje en 1 stokje op laatste stokje van de vorige rij. 

Rij 4 en elke even rij haak je hetzelfde als rij 2.

Rij 5 en elke oneven rij haak je als rij 3.