4 Capi Southbay stola

De 4 Capi bolletjes riepen ons weer om een leuke stola te haken. Bekijk het pakket met de verschillende kleurmogelijkheden

Afmetingen van deze stola: circa 200 cm bij 75 cm

Materiaal:
7 bolletjes 4 Capi; 4 bollen color (A), 2 bollen uni (B) en 1 bol color (C)

Gebruikte haaknaald: 4.5mm

Kleurvolgorde:

Haak circa 12 rijen met kleur A, met kleur C 1 rij als detail en dan 5 rijen met kleur B. Herhaal dit maar haak dan maar 3 rijen met kleur B. Kijk vervolgens hoe je uitkomt met het materiaal en haak de rand met leuke kleurdetails.

Patroon met onderaan schematisch weergave

Opzet:
Haak 7 lossen en een stokje in de eerste losse, haak vervolgens 3 lossen en een stokje in de eerste losse.

Rij 1: haak 3 keerlossen en haak 7 stokjes om het 3-lossenboogje, vervolgens 1 stokje op het middelste stokje van de vorige rij en 7 stokjes om het 3-lossenboogje en sluit af met 1 stokje op het stokje van de vorige rij.

Rij 2: keer je werk en haak 7 lossen en een stokje in het laatste stokje van de vorige rij, haak 1 losse en haak een stokje in het 4e, 5e en 6e stokje van vorige toer. Haak weer een losse en haak een stokje, 3 losse, stokje, 3 losse, stokje in middelste stokje van vorige rij. Haak hierna een losse, stokje in 3e, 4e en 5e stokje vanaf middelste stokje vorige rij, een lossen en een stokje, 3 lossen, stokje in het laatste stokje.

Rij 3: Haak 3 keerlossen in stokje vorige rij en 7 stokjes om het 3-lossenboogje. Haak een losse en een stokje in middelste stokje van vorige rij, haak weer een losse en 7 stokjes om het 3-lossenboogje. Haak een stokje in middelste stokje vorige rij (dit is het midden van de sjaal en kun je eventueel markeren met een steekmarkeerder) en 7 stokjes om het 3-lossenboogje. Haak weer een losse en een stokje in middelste stokje vorige rij en haak een losse en 7 stokjes om het 3 lossenboogje en 1 stokje op laatste stokje van de vorige rij. 

Rij 4 en elke even rij haak je hetzelfde als rij 2.

Rij 5 en elke oneven rij haak je als rij 3.

 


Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.