Gratis patroon kleurrijke sprankeltas - introductie wedstrijd

 

Haaknaald 6 mm

Materiaal

Phil Madrague in de kleuren: curacao, galet, touareg, dune, oeillet, pensee en ecarlate

By Claire 3 Sparkle in de kleuren: turkoois, zeeblauw, paars, groen en fuchsia

Tashengsels 

Patroon:

We haken de Phil Madrague steeds met 2 draden samen, 1 draad per kleur. We wisselen dan 1 van de 2 kleuren voor een grappig kleurverloop.

Bodem

Zet met Phil Madrague curacao en dune 40 lossen op. Haak een keerlosse en 39 vasten langs 1 zijde. In de laatste losse haak je 3 vasten als zijkant. Dan haak je langs de onderzijde ook 39 vasten. In de laatste losse haak je een extra vaste. Sluit met een halve vaste.

Keer je werk (we haken de andere kant op) en knip dune af, neem ecarlate erbij. Haak 1 keerlosse, 3 vasten in 1 vaste voor de zijkant, haak vasten tot de kopse kant en haak daar weer 3 vasten in 1 vaste en haak vasten langs de andere kant. Sluit de toer met een halve vaste.

Keer je werk, knip curacao af en neem pensee erbij. Haak aan de zijkanten weer 3 vasten in 1 vaste en in de rest gewoon vasten. De bodem is nu af.

Haak als klein detail een toer halve vasten met Sparkle kleur groen in de voorste lussen van de laatste toer.

We gaan nu over op het taspatroon. We haken eerste een toer vasten rondom, weer in die voorste lussen van de vorige toer. We knippen escarlate af en nemen Galet erbij. We gaan nu niet meer meerderen, dus we haken een vaste in elke vaste.

Vanaf nu gaan we granietsteek haken en haken we 2 toeren per kleur. De granietsteek: haak *een vaste, een losse en sla een vaste over*, herhaal dit tot het einde. De tweede toer beginnen we met 2 keerlossen en we *haken een vaste om de losse en een losse*, herhaal tot einde. We sluiten de toer steeds met een halve vaste. Na de eerste toer van een kleurencombi haken we met By Claire Sparkle een toer halve vasten in de voorste lussen van de vasten en lossen van de vorige toer. Daardoor lijkt het net of we de Sparkle erin hebben geweven.

We starten met 2 toeren galet met touareg. Sparkle turkoois tussen de 2 toeren. 

2 toeren touareg met oeillet en Sparkle fuchsia tussen de 2 toeren.

2 toeren oeillet met dune en Sparkle paars tussen de 2 toeren.

2 toeren dune met galet en Sparkle zeeblauw ertussen.

2 toeren galet met curacao en Sparkle groen ertussen.

2 toeren curacao met pensee en Sparkle fuchsia ertussen.

2 toeren pensee met touareg met Sparkle turkoois ertussen.

2 toeren touareg met oeillet met Sparkle paars ertussen.

2 toeren oeillet met dune met Sparkle zeeblauw ertussen.

2 toeren dune met curacao met Sparkle turkoois ertussen.

2 toeren curacao met ecarlate met Sparkle groen ertussen.

Hierna nog 1 toer ecarlate met pensee.

Aflsuitende rand: haak 1 toer vasten met By Claire Sparkle fuchsia. Haak hierna een toer vasten met Sparkle turkoois, waarbij we elke 6e en 7e steek samenhaken. Haak een toer vasten met Sparkle groen. Haak een toer vasten met Phil Madrague Oeillet en haak hierbij de 6e en 7e vaste samen. Haak een toer met Phil Madrague Curacao. Hierna gaan we de ronde hengsels vasthaken. Haak met Phil Madrague Pensee ongeveer 10 vasten uit de zijkant de tashengsel over 12 steken mee. Haak ongeveer 20 vasten langs de zijkant en haak ook aan de andere kant over 12 steken de tashengsels mee. Haak hierna nog een toer vasten en haak aan beide zijden 4 vasten extra mee om het tashengsel en haak met halve vasten over de vasten die al om het hengsel zitten.

Haak nu bloemen naar eigen inzicht en naai deze op de voorkant van de tas. Maak je tas helemaal af met een vintage letterbedel!