Maya Mozaïek CAL2020 - patroon week 2 driehoekstola

We gaan een tussenstuk gewoon haken om de mozaïekpatronen nog beter tot hun recht te laten komen. Na deze week is je sjaal tot de punt circa 28 cm en langs de bovenzijde circa 68 cm.

We gaan eerst een rij haken met Cool Wool met Diamante samen. Daarna haken we met Colorissimo dezelfde kant op.

rij 1: haak 2 keerlossen en haak een V-steek (1 halfstokje, 1 losse 1 halfstokje) op de eerste vaste, *sla 2 vasten over en haak een V-steek* herhaal * * tot de punt. Sla 1 steek over en haak 3 V-steken in de middensteek. Sla 1 steek over en haak een V-steek, herhaal * * tot einde en eindig dus met een V-steek in de laatste vaste. Trek de laatste lus groter en begin voor rij 2 weer aan de andere kant.

rij 2: pak Colorissimo weer op en haak 3 keerlossen en een stokje op het eerste halve stokje, haak 1 losse. Haak op elke V-steek een cluster (3 stokjes samenhaken) met 2 lossen ertussen. Eindig met 1 losse en een cluster van 2 samengehaakte stokjes op het laatste halve stokje (het 2e halve stokje van de laatste V-steek).

Begin elke 2 rijen aan dezelfde kant

rij 3: pak Cool wool met Diamante weer op. Haak 2 keerlossen en een V-steek op de 2 stokjes bundel. Haak een V-steek om de 2 lossen tussen de clustersteken. Herhaal dit tot de clustersteek in het midden en haak bovenop die clustersteek een V-steek. Haak weer een V-steek om de 2 lossen tussen de clustersteken en eindig met een V-steek op de laatste 2 stokjescluster.

rij 4: pak Colorissimo weer op en herhaal rij 2.

Herhaal rij 3 en 4 nog 2 keer. Herhaal hierna nog 1 keer rij 3.

Je eindigt deel 2 dus met een rij V-steken in Cool Wool met Diamante samen.

Je hebt nu 29 bundels per zijde, een halve aan het begin en einde en 1 hele in het midden. 

Bekijk hieronder ook de tutorial:

 

Het PDF bestand van dit patroon kun je hier downloaden.