Knotten Autumn Islands CAL2017 - patroon vierkant C

Vierkant C

In dit vierkant gaan we in het midden een vlecht maken. Erg mooi beeld! De vlecht staat los beschreven en de zijkanten ook. We maken dit vierkant in strepen en de kleurvolgorde staat ook apart beschreven.

Zet 57 halve stokjes op met kleur 5. 

Kleurvolgorde:

6 rijen met kleur 5 (inclusief de opzetrij)

6 rijen met kleur 6

8 rijen met kleur 3

4 rijen met kleur 1

4 rijen met kleur 4

2 rijen met kleur 3

6 rijen met kleur 2

2 rijen met kleur 6

6 rijen met kleur 5

De reliëfstokjes haken we als gewone stokjes (dus geen halve stokjes)

We gaan in het midden een vlechtkabel maken over 9 steken. Dit wordt apart uitgelegd. Aan beide zijkanten haken we ribbels. Dit schrijven we eenmaal uit voor rij 1 en 2 en dat blijf je zo herhalen. De opzetrij is in die patroongedeelte niet benoemd als rij 1, voor de kleurvolgorde wel.

In rij 1 worden alle reliëfstokjes voorlangs gehaakt.

Rij 1: haak 4 halve stokjes en een reliëfstokje, haak 3 halve stokjes en 3 reliëfstokjes. Haak 3 halve stokjes, een reliëfstokje, 4 halve stokjes en een reliëfstokje en 4 halve stokjes. Nu zijn we bij de kabel over 9 steken. Na de kabel haak je 4 halve stokjes, een reliëfstokje, 4 halve stokjes, een reliëfstokje, 3 halve stokjes, 3 reliëfstokjes, 3 halve stokjes, een reliëfstokje en 4 halve stokjes.

Rij 2: haak hetzelfde als rij 1 maar dan alle reliëfstokjes achterlangs.

 

De kabel over 9 steken in het midden (naast de kabel komen in dit vierkant dus halve stokjes en niet zoals in het filmpje stokjes):

Rij 1: haak 3 reliëfstokjes voorlangs, sla 3 steken over en haak 3 dubbele reliëfstokjes voorlangs om de volgende 3 steken. Haak vervolgens 3 dubbele reliëfstokjes voorlangs om de overgeslagen steken.

Rij 2 en alle teruggaande rijen: haak 9 reliëfstokjes achterlangs.

Rij 3: sla 3 steken over en haak 3 dubbele reliëfstokjes voorlangs om de volgende 3 steken. Haak vervolgens 3 dubbele reliëfstokjes voorlangs om de overgeslagen steken. En haak 3 reliëfstokjes voorlangs.

Rij 4: als rij 2

Herhaal rij 1 - 4

Haak totaal 44 rijen, zie bovenaan de kleurvolgorde.

Het vierkant C is nu af. Werk de draadjes weg en span op tot 40 bij 40 cm.