Patroon strook 5C haken - Knotten All Around MCAL2020

We gaan de Marguerite steek haken. Deze steek vraagt veel materiaal en we adviseren deze steek alleen als afsluitende strook te gebruiken.

Rij 1: Haak 1 losse, haak in elke steek tot het einde een vaste en keer je werk.

Rij 2: Haak 3 lossen. Nu gaan we 5 halve stokjes samen haken.

De eerste steek gaat als volgt: je steekt hierbij in, in de 2e en 3e losse vanaf de naald en in de eerste 3 vasten. Dus; omslag en een lus ophalen uit de 2e losse, omslag en een lus ophalen uit de 3e losse, omslag en lus ophalen uit de 1e vaste, omslag en lus ophalen uit de 2e vaste, omslag en lus ophalen uit de 3e vaste. Je hebt nu 11 steken op de haaknaald. Maak een omslag en haal door alle 11 steken op de naald.

De volgende steek gaan als volgt: *haak 1 losse en haak weer 5 halve stokjes samen, maar dit keer steek je in in de bovenkant van de vorige Marguerite steek, om het steeltje van het laatste halve stokje, in de laatste vaste waar je hebt ingestoken en in de volgende 2 vasten. Herhaal van * tot het einde. Keer je werk.

Rij 3: Haak 1 losse. *Haak 1 vaste in de volgende Marguerite steek, haak 1 vaste om de volgende losse. Herhaal vanaf * tot het einde, maar eindig met een vaste in de Marguerite steek. Haak 1 vaste in de boog van keerlossen en 1 vaste in de 2e keerlosse. Keer je werk.

Herhaal nu rij 2 en rij 3 nog twee keer.

Bekijk hieronder de tutorial van deze steek: