Patroon strook 3C haken - Knotten All Around MCAL2020

Ga verder in de kleuren die van toepassing zijn voor jouw strook.

Als je de vorige strook hebt gehaakt, dan beginnen we met een overgangsrij en wisselen van kleur aan de verkeerde kant van het werk. Haak op elk stokje een vaste en op de halve vaste tussen de schelpen een stokje. Zo wordt het werk weer rechter van boven. 

Bij de visgraat hebben we ook een meervoud van 6+1 steken nodig, dus we willen weer 61 steken hebben.

Als je net strook 3B hebt gebreid, dan haak je vasten in de steken direct vanaf je breinaald. Haak nog een teruggaande rij vasten, waarbij je 3 steken mindert verdeeld over de rij om op 61 steken uit te komen.

Gebruikte steken:

Een samengehaakt stokje met dubbel reliëfstokje rechts (samgh rst r): haak een gewoon stokje waarbij je 2 lussen op de naald laat staan. Haak dan een dubbel reliëfstokje, waarbij je dus 2 omslagen maakt, steek de haaknaald om het steeltje van het middelste stokje 2 rijen lager en haal een lus op. Doe nu 2 maal [sla om en haal door 2 lussen] en sla om en haal door de laatste 3 lussen op je haaknaald.

Een samengehaakt dubbel reliëfstokje met stokje links (samgh rst l): haak een een dubbel reliëfstokje, waarbij je 2 omslagen maakt, steek de haaknaald om het steeltje van hetzelfde middelste stokje 2 rijen lager als bij het samgh rst r en haal een lus op. Doe nu 2 maal [sla om en haal door 2 lussen] en laat nog 2 lussen op de naald staan. Haak een gewoon stokje in de volgende vaste. Sla om en haal door 2 lussen op de naald en sla om en haal door de laatste 3 lussen op je haaknaald.

Rij 1 (goede kant): haak 3 keerlossen (telt als eerste stokje) en haak 1 stokje in elk van de volgende 5 steken.  *Haak 1 losse, sla een steek over en haak 1 stokje in elk van de volgende 5 steken*. Herhaal * * en eindig met 1 stokje in de laatste steek.

Rij 2 (verkeerde kant): haak 1 keerlosse (telt niet als steek) en haak een vaste op elk stokje en een losse boven de losse van de vorige rij.

Rij 3 (goede kant): haak 3 keerlossen (telt als eerste stokje) en sla dus eerste vaste over, *haak samgh rst r op volgende vaste, haak 1 stokje op elk van de volgende 3 vasten, haak samgh rst l en 1 losse*. Herhaal * * en eindig met een stokje op de laatste vaste.

Herhaal rij 2 en 3 nog eenmaal.

Haak afsluitend 3 rijen halve stokjes.

Bekijk hieronder de tutorial van deze steek: