Afsluiting - Knotten All Around MCAL2020

Vinden jullie het ook zo jammer de All Around MCAL alweer is afgelopen? Wij waren het liefst nog even doorgegaan met (tunisch) haken en breien. Maar niet getreurd want binnenkort komen er weer leuke, nieuwe dingen aan.

We hebben nog 3 bonuspatronen gepubliceerd en we zijn erg benieuwd naar jullie resultaten!

Nu je alle patronen hebt gehaakt en gebreid, of natuurlijk één van de technieken hebt gebruikt, heb je een lange doek. Of misschien heb je met meerdere pakketten wel een fijne deken of sprei gemaakt. Deze kun je zo laten en als sjaal of stola gebruiken, maar je kunt er ook meer mee doen zoals wij ook hebben gedaan. Maak er bijvoorbeeld een poncho van, of een ponchotrui met mouwen!

Voor je hier aan begint, is het belangrijk dat je alle draadjes wegwerkt en je werk opspant indien nodig. 

Wanneer je een poncho maakt, vouw de lap dubbel, met de goede kant naar buiten. Zo komt je naad aan de binnenkant.

Voor de poncho zonder mouwen, zoals Mireille heeft gedaan in de kleur Sunrise, hoef je maar 1 stuk dicht te naaien. Leg het dubbelgevouwen werk voor je, met de dichte zijkant aan de rechterkant. Je naait nu de bovenste rand deels dicht, vanaf de open (dus linker-) kant. Naai een stuk dicht, tot je de breedte hebt die je zelf fijn vindt. Je creëert hiermee de halsopening. Zie ook de foto van Monique met de poncho, de naad op haar arm is dichtgenaaid. 


Voor de poncho met mouwen, zoals Francis heeft gemaakt in de kleur Nature, gaan we meerdere stukken dichtmaken. Je begint ook met de bovennaad dicht te maken zoals bij de poncho. Maar je maakt ook de zijkanten onder de mouwen dicht. Zo heb je zijnaden. De ene zijnaad kan dichtgemaakt worden over zo'n 20 cm maar aan de andere kant slechts een paar cm. Je kunt dan nog mouwtjes haken door rijen vasten rondom de mouwopening te haken.

Als je er een sjaal van wilde maken, dan ben je na het opspannen klaar, eventueel kun je nog wel franjes eraan maken. Annemiek draagt de kleur Rainbow en Angelique draagt de kleur Sand Dunes.

 

Francis heeft de poncho nogmaals gemaakt in de uni-kleur blauw en franjes eraan gemaakt. Superblij mee!

 

Dit was het dan weer voor deze leuke CAL! Maar een nieuwe CAL staat alweer in de startblokken: de tunische stekendeken Colors Call 2020. We vinden het leuk als je die uitdaging ook weer aan wilt gaan!