Kantstola KAL2019 - patroon week 9

De laatste week alweer. We gaan nu afkanten.

De steken van het eerste deel hebben we apart gezet op een rondbreidraad of op een restdraad. Die komen vandaag aan bod.

De uitleg van het opnemen bepreek ik in de video's. Het aantal steken wat je opneemt is niet zo belangrijk. Dus neem steken op waar het kan, dan krijg je de netste rand. We nemen de steken op met kleur 1 en breien 1 naald recht met kleur 1.

Brei nog 2 naalden recht met kleur 2 en 2 naalden recht met kleur 3 en kant de steken soepel af.

We hanteren een normale afkanting. Dus twee steken breien en de achterste over de voorste halen. Gebruik eventueel een breinaald in een grotere maat.

Blocken!

This is where the magic happens!

Maak een sopje met een wolwasmiddel. Week de sjaal er in tot hij door en door nat is. Ik laat het geheel een half uur staan. Leg ondertussen wat oude handdoeken neer.

Ondersteun je wol sjaal met twee handen en knijp het meeste water er uit. NIET WRINGEN! Natte wol is kwetsbaar. Rol de sjaal in een handdoek en ga er op staan. Het meeste vocht gaat er zo wel uit. 

Voor het opspannen heb ik een lange katoenen draad door de afkantrand geregen. Die gebruik ik bij het opspannen en haal je er achteraf weer uit . Als je een blocking wire set hebt, gebruik je deze hier voor. Tijdens het blocken zet ik de draad vast met twee spelden.