De nieuwe kantbreien KAL2019 - de eerste uitleg

De stola is zo mooi en leuk opgebouwd en ook zo leuk om te breien dat we op vrijdag 12 april weer gaan starten met deze Knit ALong. Deze KAL is in 2016 ontworpen door Knotten en gaan we opnieuw breien in de kleuren van nu!

Dit betekent dat vanaf vrijdag 12 april elke week een stuk patroon wordt gepubliceerd, met filmpjes, die we dan met z'n allen tegelijk gaan breien! De patronen worden over 9 weken gepubliceerd en dan uiteindelijk heb je een prachtige kanten sjaal!

Wat gaan we maken? Een sjaal, een lange sjaal met punten die in de lengte is gebreid. De KAL is geschikt voor de gevorderde beginner. Je moet recht en averecht kunnen breien en overweg kunnen gaan met een rondbreinaald. Maar het is niet nodig om al eens kant te hebben gebreid.

We hebben 3 kleuren 365 Cashmere gebruikt. Wij hebben allemaal onze favoriete combinatie uitgezocht en er zijn dus al 7 kleuropties die je kunt bestellen. Maar je kunt ook zelf kleuren kiezen, 2 bollen en 3 kleuren.

De 365 Cashmere bestaat uit 77% katoen en 15% kasjmier (en 8%polyamide voor de sterkte). Dit is geen getwijnd garen, maar gepunnikt. Door de constructie van het garen zit er 175 meter op een bol van 50 gram, toch is het garen geschikt voor breinaald 4 tot 4,5. 

Als je dit garen zou willen vervangen dan kan het zijn dat je aardig wat meer meters/bolletjes nodig hebt. Dus hou daar rekening mee. Het patroon van de stola is ook niet zo geschikt voor wol.

Wat heb je nodig: