Tropical Beach - Inleiding

Het is weer tijd voor een nieuwe KAL, en deze keer heb ik de Tropical Beach sjaal gebreid. Deze sjaal is eigenlijk een variant op de Beach Fairy MAL2021 en de Tropical Flavours MAL2022. Ik vond deze patronen zo mooi dat ik deze sjaal graag nog eens wilde herlanceren in de garens van deze zomer.

Al breiend heb ik verschillende patronen uit de Beach Fairy en Tropical Flavours gecombineerd, waardoor deze sjaal een mooie combinatie is van verschillende patronen. 

Het idee van een KAL is als volgt: KAL staat voor Knit Along en het leuke hieraan is dus dat we gezamenlijk gaan breien op het moment dat de patronen worden gepubliceerd. 

De patronen worden zowel geheel uitgeschreven als met breischema's uitgelegd en ze worden allemaal tegelijk gepubliceerd op 21 juli!

Deze sjaal is voor zowel de minder ervaren als de ervaren breister een leuke uitdaging. Het blijft leuk om te zien hoe je met relatief eenvoudige steken een prachtig patroon breit. Het eindresultaat is een sjaal van circa 35 cm bij 180 cm.

Gebruikte garens:

Landlust Sommerseide
Estate
Cara
Per Fortuna

Breinaalden 4,5 mm en als je strak breit 5 mm. Het gaat erom dat je zelf de steken mooi uit vindt komen en dat de sjaal soepel valt.

Het garenpakket kun je hier vinden. 

 

De opbouw van de sjaal:

Patroon deel 1 is een ajourpatroon met een klein tussenstuk.

Patroon deel 2 is een patroon voor botsende golven.

Patroon deel 3 is een patroon voor kiezels en golven.

Patroon deel 4 is een eenvoudig kabelpatroon van golven in de oceaan. Hiervoor heb je wel een hulpnaald nodig (kan ook een sokkennaald zijn).

Patroon deel 5 is een ajourpatroon waarin ajour met kabels worden gecombineerd (ook hierbij heb je een hulpnaald nodig).

 

Het resultaat is een prachtige Tropische sjaal maar wat mij betreft maak je helemaal je eigen keuzes, je kunt natuurlijk ook andere patronen gebruiken. Al met al is het echt een feestje om te breien en zijn de proefbreisters Loes en Loes en ik het erover eens dat het echt jammer is dat hij klaar was!

Veel breiplezier vanaf 21 juli!

Francis