Row Twelve & Counting - Deel 2

Deze week gaan we deel 2 breien met het patroon: de Visgraatkruising! Omdat het patroon iets in elkaar trekt, gaan we deel 2 met nld 4,5 mm breien en steken meerderen. Deel 1 had 90 steken. Deel 2 heeft 101 steken. We gaan dus 11 steken meerderen.

Voorbereidende naalden kleur 2:
Heengaande nld: 1k, alle st re, 1k.
Teruggaande nld av: 1k, 1m, 8av, (1m, 9av)8x, 1m, 8av, 1m, 1k.
Er staan 101 st op de naald.

Het patroon is een veelvoud van 6 steken + 3 + 2 kantsteken. De patroonhoogte is 28 naalden. Brei in de hoogte 3x 28 naalden en brei dan 1x naald 1 t/m 14.

Werkwijze

Begin met 1 kantsteek recht. Brei de 3 steken voor de rechter rode lijn. Brei de steken tussen de rode lijnen 15x en eindig de naald met de 6 steken na de linker rode lijn en 1 kantsteek recht.

Lees de heengaande naald (oneven cijfer) van rechts naar links en de
teruggaande naald (even cijfer) van links naar rechts.

In naald 1 t/m 14 worden de steken naar rechts gekruist. In naald 15 t/m 28 worden de steken naar links gekruist.

Breischema

hg nld re, tg nld av

kruis 2 st naar links: brei achterlangs een steek re in de achterlus van de 2e steek. Brei dan in de voorlus van de 1e st een st re en laat beide steken van de linkernaald glijden.

kruis 2 st naar rechts: brei 2 st re samen en laat ze op de linkernaald staan. Brei dan de 1e st re en laat beide steken van de naald glijden.

in de tg nld de st av afhalen met de draad voor het werk

 

Gebruikte steken

Zie ook bij het breischema.

Kruising naar links: brei achterlangs een steek recht in de achterlus van de 2e steek. Brei dan in de voorlus van de 1 e steek een steek recht en laat beide steken van de linkernaald glijden.

Kruising naar rechts: brei 2 st recht samen, maar laat ze op de linkernaald staan. Brei dan de eerste steek recht en laat beide steken van de linkernaald glijden.

Het schema is gemakkelijk te lezen:
Voorbeeld:
Nld 1 na de kantsteek: doorlopend 1re, 2 steken naar rechts kruisen tot het einde van de naald, 1 kantsteek.
Nld 2 na de kantsteek, te beginnen met 1av, dan doorlopend 1av afhalen met de draad voor het werk, 2av. De naald eindigt met 1 av afhalen draad voor het werk, 1av, 1 kantsteek.