KAL '23 Blooming Spring - Inleiding

Ook al zitten we nog midden in de winter, de lentekriebels beginnen bij mij alweer te komen. Bij jullie overduidelijk ook. Want op de prijsvraag voor de naam van deze KAL kregen we heel veel voorjaarssuggesties! 

Al breiende leek het mij leuk om verschillende patronen uit te proberen. Het blijft altijd spannend hoe dit uitpakt, maar het is een prachtig geheel geworden, al zeg ik het zelf. En lijkt een patroon jou minder leuk/te moeilijk, of kies je liever voor een andere kleurvolgorde? Dan ben je daar natuurlijk helemaal vrij in! Zo breien we met z'n allen onze eigen unieke sjaal!

Knitting Along, hoe werkt dat? Vanaf 6 februari gaan we gezamenlijk breien. Het eerste patroon verschijnt op maandag 6 februari online, waarna de volgende patronen wekelijks zullen volgen. In totaal zijn er 5 delen. 

Voor de sjaal heb ik gebruik gemaakt van de Cara en de Per Fortuna. Er gaan 5 bollen Cara en 2 bollen Per Fortuna in. De sjaal wordt gebreid op breinaalden 4.5 mm. Uiteindelijk gaat het er om dat je de steken zelf mooi vindt uitkomen en de sjaal soepel valt. De sjaal wordt circa 190 cm lang en zo'n 35 cm breed.

Wat mij betreft maak je helemaal je eigen keuzes, je kunt natuurlijk ook andere patronen gebruiken, kleurenvolgordes aanpassen of patronen omdraaien. Een aantal delen bestaat uit 2 patronen, je kunt natuurlijk ook dat hele deel in 1 patroon breien, of in 1 kleur, of... Het staat je allemaal vrij je moet dan alleen zelf je materiaal in de gaten houden dat je wel uit gaat komen. Al met al willen we ervoor zorgen dat het 1 groot breifeest wordt. Ik ben benieuwd wat jullie er van gaan vinden en hoe jullie creaties worden.

We gaan ook weer tutorials verzorgen, dus we nemen je mee in het breiproces! Ik zou zeggen dat je als gevorderde beginner mee kunt gaan breien.

Veel breiplezier vanaf maandag 6 februari!

Francis