Diamant MAL2021 - patroon week 4

Patroon Week 4

De schematische weergave van de steken:

Rij 46: haak 2 keerlossen en 2 vasten in de eerste steek. *Sla 2 steken over en haak 5 stokjes, sla 2 steken over en haak een vaste*. Herhaal * * tot midden en eindig met de laatste vaste om de 2 middenlossen. Haak 2 lossen en nog een vaste om de middenlossen. *Sla 2 steken over en haak 5 stokjes, sla 2 steken over en haak een vaste*. Herhaal * * tot einde en eindig met totaal 3 vasten op de bovenste keerlosse van de vorige rij.

Rij 47: haak 4 keerlossen en 2 stokjes in de eerste steek, haak een stokje op de volgende 2 steken, *haak 2 lossen en een vaste op het middelste stokje van de 5, haak 2 lossen en haak een stokje op vaste*. Herhaal * * tot het midden. Haak een stokje, 2 lossen en een stokje om de 2 middenlossen. Haak een stokje op de volgende vaste, *haak 2 lossen en een vaste op het middelste stokje van de 5, haak 2 lossen en haak een stokje op vaste*. Herhaal * * tot einde, haak een stokje op de volgende steek en eindig met 3 stokjes op de bovenste keerlosse van de vorige rij.

Rij 48:  haak 4 keerlossen en 2 stokjes op de eerste steek. Haak een vaste op de volgende steek, sla 2 steken over en haak 5 stokjes op de volgende steek. *Haak een vaste op de vaste en haak 5 stokjes op het stokje van de vorige rij*. Herhaal * * tot midden. Haak 3 stokjes op het eerste stokje voor het midden, haak een stokje op de volgende steek en haak een stokje, 2 lossen en een stokje om de middenlossen. Haak een stokje op de volgende steek en haak 3 stokjes op de volgende steek. *Haak een vaste op de vaste en haak 5 stokjes op het stokje van de vorige rij*. Herhaal * * tot het laatste stokje tussen de lossen. Haak een vaste op de volgende vaste, haak 5 stokjes op het volgende stokje, sla 2 steken over en haak een vaste op de volgende steek. Eindig met 3 stokjes op de bovenste keerlosse van de vorige rij.

Rij 49:  haak 4 keerlossen en 2 stokjes in de eerste steek, haak een stokje op de volgende 3 steken, *haak 2 lossen en een vaste op het middelste stokje van de 5, haak 2 lossen en haak een stokje op vaste*. Herhaal * * tot midden en haak het laatste stokje om de 2 middenlossen. Haak 2 lossen en nog een stokje om de middenlossen, *haak 2 lossen en een vaste op het middelste stokje van de 5, haak 2 lossen en haak een stokje op vaste*. Herhaal * * tot einde, haak een stokje op de volgende 2 steken en eindig met 3 stokjes op de bovenste keerlosse van de vorige rij.

Rij 50: haak 4 keerlossen en 2 stokjes op de eerste steek. Sla 2 steek over en haak een vaste op de volgende steek, sla 2 steken over en haak 5 stokjes op de volgende steek. *Haak een vaste op de vaste en haak 5 stokjes op het stokje van de vorige rij*. Herhaal * * tot midden. Haak 3 stokjes op het stokje in het middenen haak een stokje, 2 lossen en een stokje om de middenlossen. Haak 3 stokjes op de volgende steek. *Haak een vaste op de vaste en haak 5 stokjes op het stokje van de vorige rij*. Herhaal * * tot het laatste stokje tussen de lossen. Haak een vaste op de volgende vaste, haak 5 stokjes op het volgende stokje, sla 2 steken over en haak een vaste, sla 1 steek over en eindig met 3 stokjes op de bovenste keerlosse van de vorige rij.

Rij 51: haak 4 keerlossen en 2 stokjes in de eerste steek, haak 2 lossen, sla 2 steken over en haak een stokje op de volgende steek, *haak 2 lossen en een vaste op het middelste stokje van de 5, haak 2 lossen en haak een stokje op vaste*. Herhaal * * tot midden en haak 2 lossen en een vaste op het ene laatste stokje voor het midden, haak een stokje op de volgende steek. Haak een stokje, 2 lossen en een stokje om de 2 middenlossen. Haak een stokje op de volgende steek en haak een vaste op de volgende steek. *Haak 2 lossen en haak een stokje op de vaste, haak 2 lossen en haak een vaste op het middelste stokje van de 5*. Herhaal * * tot einde, sla 2 steken over en eindig met 2 lossen, een stokje op de vaste, sla 2 steken over en haak 3 stokjes op de bovenste keerlosse van de vorige rij.

rij 52: haak 4 keerlossen en 2 stokjes op de eerste steek. Sla 1 steek over en haak een vaste op de volgende steek, sla de 2 lossen over en haak 5 stokjes op het volgende stokje. *Haak een vaste op de vaste en haak 5 stokjes op het stokje van de vorige rij*. Herhaal * * tot midden. Haak een vaste op de vaste en haak een stokje op de volgende 2 stokjes, haak een stokje, 2 lossen en een stokje om de middenlossen. Haak een stokje op de volgende 2 steken. *Haak een vaste op de vaste en haak 5 stokjes op het stokje van de vorige rij*. Herhaal * * tot het laatste stokje tussen de lossen. Haak een vaste op het volgende stokje, sla een steek over en eindig met 3 stokjes op de bovenste keerlosse van de vorige rij.

rij 53: haak 4 keerlossen en 2 stokjes in de eerste steek, haak 2 lossen, sla 2 steken over en haak een stokje op de volgende steek, *haak 2 lossen en een vaste op het middelste stokje van de 5, haak 2 lossen en haak een stokje op vaste*. Herhaal * * tot midden en haak 2 lossen en een vaste op het laatste stokje voor het midden. Haak een stokje, 2 lossen en een stokje om de 2 middenlossen. Haak een vaste op de volgende steek. *Haak 2 lossen en haak een stokje op de vaste, haak 2 lossen en haak een vaste op het middelste stokje van de 5*. Herhaal * * tot einde, haak 2 lossen en een stokje op de vaste en eindig met 2 lossen en 3 stokjes op de bovenste keerlosse van de vorige rij.

rij 54: haak 4 keerlossen en 2 stokjes op de eerste steek. Sla 1 steek over en haak een vaste op de volgende steek, sla de 2 lossen over en haak 5 stokjes op het volgende stokje. *Haak een vaste op de vaste en haak 5 stokjes op het stokje van de vorige rij*. Herhaal * * tot midden. Haak een stokje op het volgende stokje, haak een stokje, 2 lossen en een stokje om de middenlossen. Haak een stokje op de steek. *Haak een vaste op de vaste en haak 5 stokjes op het stokje van de vorige rij*. Herhaal * * tot het laatste stokje tussen de lossen. Haak een vaste op het volgende stokje, sla een steek over en eindig met 3 stokjes op de bovenste keerlosse van de vorige rij.

rij 53: haak 4 keerlossen en 2 stokjes in de eerste steek, haak 2 lossen, sla 2 steken over en haak een stokje op de volgende steek, *haak 2 lossen en een vaste op het middelste stokje van de 5, haak 2 lossen en haak een stokje op vaste*. Herhaal * * tot midden en haak 2 lossen en een vaste op het laatste stokje voor het midden. Haak een stokje, 2 lossen en een stokje om de 2 middenlossen. Haak een vaste op de volgende steek. *Haak 2 lossen en haak een stokje op de vaste, haak 2 lossen en haak een vaste op het middelste stokje van de 5*. Herhaal * * tot einde, haak 2 lossen en een stokje op de vaste en eindig met 2 lossen en 3 stokjes op de bovenste keerlosse van de vorige rij (144 steken aan elke kant).

 

We gaan nu boogjes haken.

De schematische weergave van dit deel van de steken:

Rij 56: haak 2 keerlossen en 2 vasten op de eerste steek, sla 1 steek over en haak 5 stokjes in de volgende steek. *Haak een vaste op het stokje van de vorige rij en haak 5 stokjes op de vaste van de vorige rij*. Herhaal * * tot het midden. Haak een vaste op de laatste steek voor het midden. Haak een stokje, 2 lossen en een stokje om de 2 middenlossen. Haak een vaste op de volgende steek. *Haak 5 stokjes op de vaste van de vorige rij en haak een vaste op het stokje van de vorige rij*. Herhaal * * tot het einde, maar haak 5 stokjes op het één na laatste stokje, sla een steek over en haak 3 vasten op de bovenste keerlosse van de vorige rij. 

 Rij 57: haak 2 keerlossen en 2 vasten op de eerste steek. Haak een vaste op de volgende 2 steken. Sla een stokje over en haak 2 lossen en een vaste op de 3 volgende stokjes. *Haak 3 lossen, sla 1 stokje, 1 vaste en 1 stokje over, haak een vaste op de volgende 3 stokjes*. Herhaal * * tot midden. Haak 2 lossen, sla een stokje en een vaste over en haak een vaste op het volgende stokje. Haak een vaste, 2 lossen en een vaste om de 2 middenlossen. Haak een vaste op het volgende stokje. Haak 2 lossen, sla een stokje en een vaste over en haak een vaste op de volgende 3 stokjes. *Haak 3 lossen, sla 1 stokje, 1 vaste en 1 stokje over, haak een vaste op de volgende 3 stokjes*. Herhaal * * tot einde.  Haak 2 lossen, sla een stokje over en haak een vaste op de volgende 2 steken. Eindig met 3 vasten op de bovenste keerlosse van de vorige rij.

Rij 58: haak 4 keerlossen en 2 stokjes in de eerste steek. Haak een stokje op de volgende 3 steken, sla een steek over en haak 3 stokjes om het 2-lossenboogje. *Haak een vaste op de middelste van de 3 vasten en haak 5 stokjes om het 3-lossenboogje*. Herhaal * * tot midden maar haak 3 stokjes om het 2-lossenboogje. Haak een stokje op de volgende 2 steken. Haak een stokje, 2 lossen en een stokje om de 2 middenlossen.  Haak een stokje op de volgende 2 steken. Haak 3 stokjes om het 2-lossenboogje. *Haak een vaste op de middelste van de 3 vasten en haak 5 stokjes om het 3-lossenboogje*. Herhaal * * tot einde maar haak 3 stokjes om het 2-lossenboogje. Sla een steek over en haak een stokje op de volgende 3 steken. Eindig met 3 stokjes op de bovenste keerlosse van de vorige rij.

Rij 59: haak 2 keerlossen en 2 vasten in de eerste steek. Haak een vaste op de volgende steek. Haak 3 lossen, sla 3 steken over en haak een vaste op de volgende 3 steken. *Haak 3 lossen, sla 1 stokje, 1 vaste en 1 stokje over, haak een vaste op de volgende 3 stokjes*. Herhaal * * tot midden maar haak een vaste op de 2 steken voor het midden. Haak een stokje, 2 lossen en een stokje om de 2 middenlossen. Haak een vaste op de volgende 2 steken. *Haak een vaste op de volgende 3 steken, haak 3 lossen, sla 1 stokje, 1 vaste en 1 stokje over*. Herhaal * * tot einde maar sla 3 steken over en haak een vaste op de volgende steek en eindig met 3 vasten op de bovenste keerlosse van de vorige rij. 

Rij 60: haak 4 keerlossen en 2 stokjes in de eerste steek. Haak een stokje in de volgende steek en een vaste in de volgende steek, sla een vaste over. *Haak 5 stokjes om het 3-lossenboogje en haak een vaste op de middelste van de 3 vasten*. Herhaal * * tot het midden. Haak een stokje op de volgende 4 steken. Haak een stokje, 2 lossen en een stokje om de middenlossen. Haak een stokje op de volgende 4 steken en een vaste op de volgende steek. *Haak 5 stokjes om het 3-lossenboogje en haak een vaste op de middelste van de 3 vasten*. Herhaal * * tot het laatste lossenboogje. Sla een steek over en haak een vaste in de volgende steek. Haak een stokje en eindig met 3 stokjes op de bovenste keerlosse van de vorige rij.

Rij 61: haak 2 keerlossen en 2 vasten in de eerste steek, haak een vaste in de volgende 2 steken. *Haak 3 lossen, sla 3 steken over en haak een vaste in de volgende 3 steken*. Herhaal * * tot midden en haak een stokje op de laatste steek voor het midden. Haak een stokje, 2 lossen en een stokje om de 2 middenlossen. Haak een stokje op de volgende steek. *Haak een vaste op de volgende 3 steken, haak 3 lossen, sla 1 stokje, 1 vaste en 1 stokje over*. Herhaal * * tot einde maar sla 3 steken over en haak een vaste op de volgende 2 steken en eindig met 3 vasten op de bovenste keerlosse van de vorige rij. Hecht Aruba af.

Hecht silkhair aan.

Rij 62:  haak 4 keerlossen en 2 stokjes in de eerste steek. Haak een stokje in de volgende 2 steken en een vaste in de volgende steek. *Haak 5 stokjes om het 3-lossenboogje en haak een vaste op de middelste van de 3 vasten*. Herhaal * * tot het midden. Haak een stokje op de volgende 3 steken. Haak een stokje, 2 lossen en een stokje om de middenlossen. Haak een stokje op de volgende 3 steken en een vaste op de volgende steek. *Haak 5 stokjes om het 3-lossenboogje en haak een vaste op de middelste van de 3 vasten*. Herhaal * * tot het laatste lossenboogje. Sla een steek over en haak een vaste in de volgende steek. Haak een stokje op de volgende 2 steken en eindig met 3 stokjes op de bovenste keerlosse van de vorige rij.

Hecht Aruba weer aan.

Rij 63:  haak 2 keerlossen en 2 vasten in de eerste steek, haak een vaste in de volgende 3 steken. *Haak 3 lossen, sla 3 steken over en haak een vaste in de volgende 3 steken*. Herhaal * * tot midden. Haak een stokje, 2 lossen en een stokje om de 2 middenlossen. *Haak een vaste op de volgende 3 steken, haak 3 lossen, sla 1 stokje, 1 vaste en 1 stokje over*. Herhaal * * tot einde maar sla 3 steken over en haak een vaste op de volgende 3 steken en eindig met 3 vasten op de bovenste keerlosse van de vorige rij (circa 167 steken per kant).

Aan het einde van rij 64 willen we 168 steken per kant hebben. We gaan nu niet meerderen aan het begin van de rij. Minder eventueel 1, 2 of 3 steken verdeeld over één zijde. 

Rij 64: haak 2 keerlossen en sla de eerste steek over. Haak een vaste in elke vaste en 3 vasten om het 3-lossenboogje. Haak een vaste, 2 lossen en een vaste om de 2 middenlossen. Haak weer vasten tot het einde. Haak 1 vaste op de bovenste keerlosse van de vorige rij (168 steken).